Svet
5035 ogledov

Nemške stevardese: Spolno nas nadlegujejo

letalo
Sindikat postregel s podrobnostmi.

Nemški sindikat letalskega kabinskega osebja UFO je objavil, da je spolno nadlegovanje v tej branži "resen problem".

"Dogaja se tudi moškim, a ženske so precej pogosteje tarča spolnega nadlegovanja," je povedala Sylvia Gassner iz sindikata, ki je v zadnjih dveh letih zadolžena za reševanje te problematike. "Gre za zelo resne stvari, ki pa se jih pogosto ignorira," poudarja.

Medtem ko skoraj ni javno dostopnih podatkov glede spolnega nadlegovanja kabinskega osebja, je UFO nedavno objavil poročilo, v katerem je jasno, da je bil vsak drugi član osebja spolno vsaj enkrat nadlegovan na svojem delovnem mestu.

Preiskava je pokazala, da se je to dogajalo predvsem na letalih. V 45 odstotkov primerih je storilec nadrejen zaposlenemu, ki je nadlegovan, pogosto gre za pilote. V četrtini primerih je kabinsko osebje povedalo, da so jih vznemirjali drugi člani posadke ali potniki.

Poročilo je že tarča kritik, ker je javno dostopno na spletni strani UFO. Gassnerjeva pri tem poudarja, da je poročilo oziroma raziskava, v kateri je sodelovalo več kot tisoč vprašanih, "popolnoma v skladu z informacijami, ki jih dobiva s strani kolegov".

hope solo Spolni škandal Šport "Zgrabil me je za rit" Casey Affleck hollywood Magazin Eden redkih filmarjev, ki javno obžaluje spolno nadlegovanje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.