Šport > Nogomet
18204 ogledov

"Zgrabil me je za rit"

hope solo Epa Hope Solo je poskrbela za resne obtožbe na račun nekdanjega prvega moža Mednarodne nogometne zveze (Fifa).
Na obzorju nov spolni škandal, tokrat s prepoznavnimi obrazi iz sveta nogometa v glavnih vlogah.

Nekdanja vratarka ameriške ženske nogometne reprezentance Hope Solo je obtožila bivšega dolgoletnega prvega moža Mednarodne nogometne zveze Fife Seppa Blatterja spolnega nadlegovanja. Blatter je vodil Fifo dolgih 17 let, preden ga je leta 2015 s stolčka odnesla korupcijska afera.

V pogovoru za petkovo izdajo portugalskega časopisa Expresso je dejala: "Sepp Blatter me je zagrabil za rit. Zgodilo se je na podelitvi nagrad zlata žoga za najboljše na svetu, tik preden sem morala na oder. Nikomur se ni zdelo čudno."

Ameriška vratarka je takrat podeljevala nagrado za žensko nogometašico leta 2013 reprezentančni kolegici Abby Wambach in je stopila na oder skupaj z Blatterjem. Slednji si je dve leti pozneje zaradi vpletenosti v korupcijo prislužil suspenz.

Solova, ki je leta 2015 pomagala reprezentanci ZDA do naslova svetovnih prvakinj, tako leta 2008 in 2012 pa do olimpijskega naslova, je ob tem razkrila željo, da bi več športnic spregovorilo o spolnem nadlegovanju, za katerega je dejala, da je tudi v športu "vseprisotno".

Dekleta spodbudila, naj spregovorijo 

"Želim si, da bi več žensk, še posebej v nogometu, stopilo naprej in spregovorilo o svojih izkušnjah s spolnim nadlegovanjem. Predvsem zato, ker so nekateri od teh ljudi še vedno na položajih in se še vedno tako obnašajo," je razkrila ameriška nogometašica in dodala, da je imela nekaj slabih izkušenj tudi z nogometašicami v ekipi.

sepp blatter | Avtor: EPA EPA
"Menim, da je pomembno zavedanje, da se spolno nadlegovanje ne dogaja le takrat, ko so v igri beli bogati moški. Lahko se zgodi vsakemu, tudi med ženskami," je dodala 36-letnica, nekdaj ena ključnih reprezentantk ZDA.

Blatter se je že odzval na njene obtožbe in jih označil za "smešne".

V zadnjih tednih so na plan prišle številne obtožbe o spolnem nadlegovanju, ki jih je sprožilo poročanje New York Timesa o neprimernem ravnanju filmskega mogotca Harveyja Weinsteina. "To se ne dogaja le v Hollywoodu, ampak povsod. In pomembno je, da o tem spregovorimo," je še dejala Solova v pogovoru za Expresso.

Komentarjev 3
  • crniovcar 22:14 23.september 2019.

    spet ena ,....kje je pa bila do sedaj?????

  • sam50 09:36 18.avgust 2019.

    Verjetno je po tej gesti pričakovala nadaljevanje in bonitete,pa se ni zgodilo nič od tega in sedaj vik in krik....

  • kapibara1 17:45 15.avgust 2019.

    Verjamam da je užaljena+ prizadeta( v glavo) hotela je + pričakovala je, da jo bode za malo ?? "šišo"