Svet
63408 ogledov

Nenavaden prizor na hrvaškem morju. Je nastal zaradi potresa?

Oljni madež na morju 24sata/Občina Kostrena
Prebivalce Hrvaške je na njihovem morju, ki slovi kot eno najlepših v Evropi, presenetil oljni madež. Je to posledica potresa?

Na obalnem območju okoli reške rafinerije so v nedeljo zjutraj opazili večji sloj oljnega madeža, so sporočili z občine Kostrena. Hitro so se oglasili tudi pri podjetju INA, ki se ukvaraja z iskanjem in pridobivanjem nafte in plina, predelovanjem in distribucijo. "Obveščamo vas, da je danes zjutraj bil opažen pojav oljnega madeža. Takoj smo vzpostavili kontakt s podjetjem, ki opravlja storitve sanacije v morju. Postopek odstranjevanja madeža s površine že poteka," so v nedeljo sporočili z INE. 

Hrvaško morje Pag Svet Neverjeten prizor na hrvaškem otoku. Je nastal zaradi potresa?

Kot so dodali v podjetju, vzrokov še ne poznajo, a poteka preiskava, zakaj je do tega prišlo. Kot pa vse kaže, je to posledica izjemno velike spremembe v gladini morja zaradi plimovanja in oseke v zadnjih dneh. "Prav tako pa ni mogoče izključiti niti možnosti, da gre za posledico potresa na Krku pred dnevi, torej da je prišlo do sprememb podvodnih tokov," so zaključili pri INI.

Komentarjev 2
  • alen04 13:59 20.februar 2023.

    Hahaha, ta s potresom je močna. To so posledice greznic in dreka, ki se vsako leto odvija, toda objave so seveda skrite: https://www.youtube.com/watch?v=0HJ_MNoss0c&t=18s,https://www.youtube.com/watch?v=-ztWa1mp6a4, https://www.youtube.com/shorts/UfEI9w3zWwo, https://www.youtube.com/watch?v=W7tgp7a7-iQ..vedno več je tega.

  • albert6 12:12 20.februar 2023.

    Človeški faktor izključen