Svet
2368 ogledov

Nesreča čolna na Savi: Našli dva mrtva, enega uspeli rešiti

Reševanje v Savi pri Jasenovcu Hrvaška gorska reševalna služba HGSS
V nesreči čolna na narasli Savi na Hrvaškem so reševalci našli dva mrtva, tretja oseba je preživela.

V narasli Savi blizu Jasenovca na Hrvaškem se je v sredo prevrnil čoln, pri čemer sta dva človeka umrla, tretjega pa so uspeli rešiti. Naselje Mlaka, v bližini katerega se je zgodila nesreča, je sicer zaradi poplavljenih cest izolirano, zato prebivalci kot prevozno sredstvo uporabljajo čolne.

Čoln se je na reki prevrnil nekaj pred 16. uro. Lokalnim prebivalcem je uspelo rešiti žensko, enega moškega so našli mrtvega, še enega pa so na območju iskali gasilci in pripadniki gorske reševalne službe.

''Na terenu so gasilci JVP Novska in Jasenovac. Teren je precej nevaren, zato morajo upoštevati vse varnostne ukrepe. Voda ne upada, vrh vodnega vala pa pričakujemo v Jasenovcu,'' je med iskanjem za portal 24sata povedal Marijo Paluh, poveljnik gasilcev Sisaško-moslavaške županije. Ker tam ni razsvetljave, so morali na čolnih uporabiti močne odsevnike. Vse skupaj je oteževala nizka temperatura, pa tudi nadaljnje vdiranje vode.

Preživelega moškega so nato našli v sredo zvečer, so reševalci sporočili na Twitterju. V iskanju je skupno sodelovalo devet gasilcev in devet pripadnikov gorske reševalne službe, navedbe pristojnih še povzema hrvaška tiskovna agencija Hina.

Reševanje v Savi pri Jasenovcu | Avtor: Hrvaška gorska reševalna služba HGSS Hrvaška gorska reševalna služba HGSS
dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.