Svet
8752 ogledov

Neverjetno, kje so opazili upornika Prigožina

Jevgenij Prigožin Profimedia
Prigožin naj bi se po objavah na družbenih omrežjih sodeč ob robu vrha srečal z afriškimi predstavniki v Sankt Peterburgu.

Vodjo zasebne najemniške skupine Wagner Jevgenija Prigožina, ki je konec junija sprožil upor proti Moskvi, so opazili v Sankt Peterburgu, kjer poteka dvodnevni vrh Rusije in afriških držav. Prigožin naj bi se po objavah na družbenih omrežjih sodeč ob robu vrha srečal z afriškimi predstavniki.

Na fotografiji, ki jo je na Facebooku danes objavil vodja kulturnega centra Ruska hiša v Srednjeafriški republiki Dmitrij Siti, je videti Prigožina na srečanju z veleposlanikom te afriške države. Kot je ob tem zapisal Siti, je veleposlanik delil z njim fotografije z vrha v Sankt Peterburgu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

O čem je tekla beseda med Prigožinom in njegovim afriškim sogovornikom, ni znano. Skupina Wagner sicer deluje v Srednjeafriški republiki.

Fotografija naj bi bila posneta v hotelu Trezzini Palace Hotel v Sankt Peterburgu, ki naj bi bil v lasti Prigožina, poročajo tuji mediji.

Prigožin je po mesecih napetosti med Wagnerjem in ruskom vojaškim vodstvom 24. junija sprožil upor proti Moskvi, ki pa se je končal še isti dan - domnevno po posredovanju beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka med vodjo wagnerjevcev in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Dogovor je med drugim predvideval selitev pripadnikov skupine Wagner in Prigožina v Belorusijo. O tem, kjer se Prigožin dejansko nahaja, se je v zadnjem mesecu precej ugibalo, kot kaže, pa je ostal v domačem Sankt Peterburgu, kjer bo Putin še v petek gostil voditelje na drugem rusko-afriškem vrhu.

Komentarjev 16
  • Kmodri 10:51 29.julij 2023.

    Je pa jasno kot je potrdil Lu, da ima Putler namen restavrirati Carsko r Rusijo in Sovjetsko zvezo! Zato je Zahod modro ravnal s podporo UA, da je zatrl vojaški ekspenzionizem Lutkarja! Diktatorjem se glede prijavljenih ozemelj ne popušča!

  • Kmodri 10:45 29.julij 2023.

    Zgleda, da Putler na vsak način v vojno vplesti NATo!! Pozablja pa, da bo v tem primeru izgubil vojno v pol leta,

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 05:52 28.julij 2023.

    Maskirovka je delovala brezhibno. Poleg tega, da je zahod zmeden, se je rešilo nekaj pravnih vprašanj, saj Wagner ni več ruski ampak je trenutno v Belorusiji, s svojo prisotnostjo pa so v okolico Kijeva premestili precejšen del ukrajinske vojske, ki ...prikaži več bi moral biti na fronti...Nemalo problemov imajo tudi dežurni pljuvači, ki ne vedo ali bi Prigožina hvalili ali pljuvali.. Naš Jernejček še ni sprejel odločitve :))