Svet
1520 ogledov

Neverjetno, kaj se je zgodilo šefu ameriške desnice

Mitch McConnell Twitter Mitch McConnell.
Spraševali so ga, če je z njim vse v redu.

Vodja republikanske senatne manjšine iz Kentuckyja Mitch McConnell je v torek med novinarsko konferenco v ameriškem zveznem kongresu za približno 20 sekund otrpnil, kar je med prisotnimi kolegi in novinarji sprožilo skrbi o njegovem zdravju. Kolegi so ga skušali spraviti do pisarne, vendar je McConnell vztrajal na konferenci.

McConnell je prisotnim novinarjem razlagal, da je senat na dobri poti do potrditve zakona o porabi na področju obrambe in pohvalil dobro sodelovanje med strankama. Nato je otrpnil in približno 20 sekund brez besed strmel v prazno.

Senator John Barrasso iz Wyominga ga je spraševal, če je z njim vse v redu, in če želi še kaj povedati. Barrasso, ki je sicer zdravnik, je nato skušal McConnella prepričati, da ga pospremi v pisarno, vendar je vztrajal pred mikrofoni, čeprav ni povedal ničesar več.

Kmalu zatem so 81-letnika vendarle pospremili proti njegovi pisarni, kjer je ostal nekaj minut in se nato vrnil pred mikrofone. Tam je moral seveda odgovarjati na vprašanja o incidentu. Zagotovil je, da je vse v redu, in da je sposoben še naprej opravljati svoje delo.

McConnell je letos marca med zasebno večerjo v newyorškem hotelu Waldorf Astoria utrpel pretres možganov. V službo se je vrnil aprila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • 515b8e52bfc9c974c8421f6b74ddc80d98b3412a 21:06 28.julij 2023.

    Eni lutki skoz nagaja procesor...druga nima niti energije za kratek govor. Med tem, ko so Rusi dali Afriki zastonj hrano in hkrati oprostili 22 milijard dolarjev dolga. Odgovor Amerov je bil, da je potrebno opraviti z Rusi za vse case. ...prikaži več Poslati Ukrajincem vse, kar se orozja tice. Problem nastane, ker so se tudi Ukrajinci pocasi navelicali umirati za zahodno prevlado v Svetu.

  • kapljač 19:37 27.julij 2023.

    Ostarelo , slabega zdravja , sej ni čudno kako se bolano obnaša politika ZDA

  • Idioti 13:16 27.julij 2023.

    Ne razumem to predrznost , da se nekdo ki je že z nogo in pol v grobu , dovoli , da urejuje življenje drugim , ki bodo živeli še 60 let ko takšna napihnjena svinja krepa !