Svet
22497 ogledov

Neverjetno, sneg tudi na tem hrvaškem otoku

Sneg na Braču Facebook
S pravimi zimskimi razmerami se soočajo tudi na Hrvaškem.

Prava zima je te dni dosegla tudi naše južne sosede, tamkajšnji vremenoslovci tudi za prihodnji teden napovedujejo zimske razmere. 

To jutro močan veter precej otežuje promet na hrvaških cestah, zaradi sunkov burje so ponekod celo zaprli promet, poročajo hrvaški portali. Prav tako je prekinjen trajektni promet. V Slavoniji, Baranji, Liki in notranjosti Dalmacije sneži, opozarjajo tudi na nevarnost poledice. 

Burja na Hrvaškem, zaprte ceste | Avtor: HAK HAK

Hrvaški meteorologi napovedujejo, da bo čez dan v večini krajev snežilo, predvsem na vzhodu in v gorskih predelih, medtem ko bo ob obali deževno, predvsem na jugu bodo nevihte z grmenjem. 

Sneg na Braču 

Včeraj popoldne je dalmatinski otok, priljubljeno počitniško pribežališče tudi za številne Slovence, presenetil sneg. Kot poročajo tamkajšnji opazovalci vremena, sneg se je oprijemal tal, bilo ga je za kakšna dva centimetra. 

Danes na otoku pričakujejo predvsem dež. 

Zimsko vreme imamo v letošnjem januarju tudi pri nas. Vremenoslovci Arsa so za danes izdali opozorilo, znana je tudi napoved do konca meseca. 

Zima Vreme Slovenija Arso izdal novo opozorilo. Osvežena tudi napoved za prihodnji teden. Gozd pozimi; sonce pozimi; zima Svet Pestro vremensko dogajanje tudi na Balkanu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • robi2107 14:47 21.januar 2023.

    Sneg na Braču ni neka posebnost, če vemo, da je Vidova gora s svojimi slabimi 800 nmv najvišji vrh jadranskih otokov, Tudi ni prvič, da so gor imeli sneg.

  • Avatar NickMason
    NickMason 12:59 21.januar 2023.

    Nič ni neverjetno