Slovenija
83116 ogledov

Arso izdal novo opozorilo. Osvežena tudi napoved za prihodnji teden.

Sneg zima M. G.
Tudi danes lahko na nekaterih območjih pričakujemo sneženje. Znano, kaj lahko pričakujemo do konca meseca.

Agencija za okolje RS je zjutraj izdala opozorilo za danes; opozarjajo, da lahko čez dan najmočnejši sunki burje ponekod na Primorskem dosežejo hitrost med 100 in 120 km/h. Vetrovno bo tudi drugod, posebej v višje ležečih krajih.             
Sobota bo sicer zmerno do pretežno oblačna, v južni Sloveniji bo popoldne lahko rahlo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Goriškem in ob morju do 8 stopinj Celzija.

Jutri bo na zahodu deloma jasno, drugod pretežno oblačno, predvsem ponekod v južnih in vzhodnih krajih bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne okoli 0, na Goriškem in ob morju do 8 stopinj.

V ponedeljek se bo sneženje od jugovzhoda okrepilo in zajelo večji del Slovenije. Burja in severovzhodni veter se bosta spet okrepila. V torek bodo padavine ponehale, veter bo oslabel.

Napoved od 24. do 29. januarja 

Nad severno in srednjo Evropo bo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bodo nad nami pihali severni do severovzhodni vetrovi, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V torek bodo padavine postopno ponehale. V sredo se bo ponekod že delno razjasnilo, še nekoliko več jasnine pa lahko pričakujemo v drugi polovici tedna. Ob jutrih bodo temperature v notranjosti okoli -5, čez dan pa malo nad ničlo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Slovenija visokogorje Slovenija Svarilo planincem, ignorirajte "neprimerna vabila" Gozd pozimi; sonce pozimi; zima Svet Pestro vremensko dogajanje tudi na Balkanu Prevrnjeno plužno vozilo Foto Slovenija Kaj takšnega! S ceste zdrsnili tudi dve plužni vozili!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.