Svet
3969 ogledov

Nevesta močno opečena v bolnišnici, ženin pogrešan

Grčija, požari Epa
Grčija. Množijo se žalostne zgodbe, povezane z rušilnostjo gozdnih požarov v Grčiji.

Prejšnji četrtek sta si večno zvestobo prisegla irska nevesta Zoe Holohan in ženin Brian O’Callaghan-Westropp. Na poročno potovanje sta odpotovala v Grčijo, streljaj stran od mesteca Mati, ki je med najbolj prizadetimi v gozdnih požarih, ki divjajo po državi.

Par je bil med tistimi, ki so jih evakuirali, ko sta se v vsesplošni paniki in zmedi ločila. Zoe je v begu dobila opekline, prepeljali so jo v bolnišnico, medtem ko je Brian še vedno med pogrešanimi.

Irski par | Avtor: Facebook Facebook

Grčija, požari Med žrtvami tudi otroci Svet "Šla sem mimo trupel. Hvaležna sem, da sem živa."

Žalovanje za žrtvami

Grški premier Aleksis Cipras je spričo najbolj smrtonosnih požarov v zadnjih 10 letih v državi včeraj razglasil tridnevno žalovanje. Obsežni gozdni požari na grškem polotoku Atika so po zadnjih podatkih zahtevali že najmanj 74 življenj. Več ljudi še pogrešajo, zato utegne število žrtev še narasti, je poročala STA.  

Grčija je zaradi katastrofe zaprosila za mednarodno pomoč. Prva letala, gasilce in helikopterje so že napotili Italija, Nemčija, Poljska, Francija, Ciper, Izrael, Španija in Bolgarija, pomoč sta ponudili tudi Hrvaška in Srbija.

Vso podporo "danes, jutri in dokler bo treba" je Ciprasu obljubil tudi predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. Komisar za krizno upravljanje Hristos Stilianides je včeraj odpotoval v Atene.

Komisija je sicer pomoč obljubila tudi Švedski in Latviji, kjer se prav tako borijo z uničujočimi požari. Poudarili so, da center komisije za usklajevanje nujnega odziva dela 24 ur na dan in je v stalnem stiku z oblastmi v omenjenih državah, je še poročala STA.

Grčija požari Svet "Najhuje je gledati, kako se nekdo poleg tebe utaplja"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 15:28 25.julij 2018.

    Če mislite da je varnost na Hrvaškem kaj boljša , se dobro motite ! Kamp Straški na Pagu npr., 6000kampistov v gozdu , kjer je potrebno samo malo , da se kaj vžge. Novalja dva gasilna avta , Pag 20km ...prikaži več stran pa ostala dva !

  • Žurnalček 15:24 25.julij 2018.

    Slovenščina se razvija v neslutene višine , tako da je več niti ne razumem ! Razumete mogoče vi tole od njih napisano: Par je bil med tistimi, ki so jih evakuirali, ko sta se v vsesplošni paniki in zmedi ločila. ...prikaži več. Zoe je v begu dobila opekline, prepeljali so jo v bolnišnico, medtem ko je Brian še vedno med pogrešanimi.