Svet
72 ogledov

Ni bila migrena, temveč tumor na možganih

glavobol Žurnal24 main
Tragičen primer napačnega diagnosticiranja je pretresel Veliko Britanijo. Mladi Claire Gardner so najprej diagnosticirali migreno, 24 ur kasneje pa je umrla zaradi možganskega tumorja.

Tridesetletna Claire Gardner več kot teden dni ni mogla jesti in piti zaradi močnih glavobolov, ki so izzvali tudi bruhanje. V lokalni bolnišnici so ji dejali, da gre za hud primer migrene in jo prepustili domači oskrbi, piše Daily Mail.

Še isti večer se je Britanka zaradi glavobola zopet prebudila in ugotovila, da na levo oko ne vidi več. V paniki je zbudila svojega brata, ki jo je odpeljal v drugo bolnišnico, kjer pa so zdravniki ugotovili, da ima tumor na možganih.

Zdravniki so ji poskušali zmanjšati oteklino, a se je tumor že tako razrasel, da je premočno pritiskal na njene možgane. Napori medicinskega osebja na žalost niso obrodili sadov in Claire je le nekaj ur po prihodu v bolnišnico umrla.

Njena družina se je kljub boleči izgubi odločila, da bo darovala njene organe. Claire je tako po svoji smrti rešila življenje štirim osebam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.