Svet
20 ogledov

Ni ga hotel operirati, ker bo tako ali tako umrl

Operacija Anže Petkovšek
Splitski klinični center pretresa škandal. Kirurg naj bi zavrnil operacijo hudo bolnega bolnika z bolečinami, češ da bo tako ali tako umrl.

"Ne bom ga operiral, tako ali tako bo ta pacient umrl," naj bi bile besede hrvaškega kirurga splitskega kliničnega centra, ki je odklonil operacijo zloma stegnenice starejšemu pacientu. Kot opravičilo za te besede je kirurg navedel, da ga čakajo že naročeni pacienti, zato ne more operirati hudo bolnega pacienta. Ta naj bi bil star 75 let in imel kostnega raka, zaradi katerega je najverjetneje tudi prišlo do zloma, poroča hrvaška Slobodna Dalmacija. 

Vseeno operiran 

Kot navajajo, je moški zaradi hudih bolečin nujno potreboval operacijo, s čimer pa se očitno ni strinjal omenjeni kirurg. "A na srečo niso vsi zdravniki v splitski bolnišnici pozabili Hipokratove prisege. Operiral ga je drugi zdravnik," navaja časnik. 

Napovedana preiskava

Vodja ortopedskega oddelka Željko Matutinović zadeve za časnik ni želel komentirati. Je pa vodja kliničnega centra Kolja Poljak povedal, da je od Matutinovića zahteval pisno poročilo o dogodku. Ko ga bodo dobili, bodo izvedli nadaljno preiskavo in odločali o morebitnih sankcijah, obljublja Poljak. 

Komentarjev 1
  • erikkk 15:29 16.februar 2014.

    Tak zdravnik nima več kaj iskat v zdravstvu ... to bi jst vrgel ven.