Svet
13 ogledov

Ni šlo za ebolo

Farmacevti testirajo cepivo proti eboli. EPA
48-letna ženska, ki je umrla po tem, ko je pripotovala iz Nigerije, ni bila okužena z ebolo, so pokazali testi.

Preiskave krvi in las ženske, ki so jo mrtvo našli na avstrijskem Tirolskem, so izključile možnost, da je ženska umrla zaradi okužbe z ebolo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.  Preiskave so izvedli na inštitutu za tropske bolezni v nemškem Hamburgu.

Truplo 48-letne ženske so sicer našli v stanovanju v kraju Vomp. Britanska državljanka je umrla nekaj dni po tem, ko je pripotovala iz Nigerije. Mrliški oglednik je kot možni razlog smrti navedel virusno infekcijo, zato so njene vzorce tudi poslali na teste glede ebole, stanovanje pa zapečatili.

Nadzor nad potniki v Srbiji

Preventivni zdravniški nadzor za šest potnikov iz Nigerije, Gabona, Južnoafriške republike in Mozambika so uvedli tudi v Kikindi. Gre za posameznike, ki so delali na ladjah in niso imeli stika z lokalnim prebivalstvom. Šesterico bodo nadzirali tri tedne, kolikor je tudi inkubacijska doba za ebolo. Trenutno  ne kažejo nobenih znakov bolezni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.