Svet
8227 ogledov

"Nisem veren, a sem molil, da preživim"

letalo British Airways Shutterstock
Kmalu po vzletu se je iz motorja pokazal ogenj.

Potovanje iz Londona v Atene se je izkazalo za pravo pustolovščino. Rutinski polet se je končal 33 ur kasneje, vmes pa so morali zamenjati štiri letala. 

Nesrečni Britanec Geoff Lye si je prisegel, da ne bo več letel z British Airways, potem ko se je njegov polet v Atene spremenil v pravo nočno moro. 

Zgodnjepopoldanski let so najprej odpovedali zaradi tehnične napake na letalu. Nadomestno letalo je prispelo štiri ure kasneje, a so let odpovedali, ker je posadka prekoračila predvideni delovni čas. Let so spet odpovedali. 

Letalo Flight radar Orkan Irma Svet Noro, potniško letalo letelo naravnost v in iz orkana Irma

Nezadovoljnim potnikom so omogočili brezplačno nočitev v hotelu v Londonu. Naslednji dan so se spet v zgodnjih popoldanskih urah vkrcali na tretje letalo. Kmalu po vzletu je bilo slišati glasne poke iz enega od motorjev, na kar se je iz motorja pokazal ogenj. 

"Nisem veren, a sem tudi jaz molil," je za Evening Standard povedal Lye. "Srce mi je noro bilo. Potniki za menoj so povedali, da vidijo plamene, ki švigajo iz motorja." 

Pilotu ni ostalo drugega, kot da je obrnil letalo in pristal na letališču. "V tistem trenutku smo bili srečni, da smo živi," je povedal Lye. Nekaj pred 20. uro so nato le poleteli proti Atenam. 

Pilot Pilot potnikom Svet Pilot potnikom: "Imamo težave. Začnite moliti."

Medtem ko Lye ni bil zadovoljen z načinom komunikacije letalske družbe s potniki, pa pri British Airways trdijo, da so potnikom natančno pojasnili vse okoliščine in zanje ustrezno poskrbeli. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Plavi-mil 18:15 14.september 2017.

    Nič novega, v stiski še hudič prosi Boga za milost, pa tudi naši udbokomunisti se dajo največkrat pokopati cerkveno.

  • mph 16:05 14.september 2017.

    Ma ne nakladajte, ni veren in je molil ... Ne verjamem več v Dedka mraza, ma ker nimam denarja za darila, mu bom vseeno poslal kartico ... uaaa .... prikrita verska reklama kamor pogledaš. Sicer kot, da bi s sadističnim ...prikaži več bogom kaj pomagalo.