Svet
11803 ogledov

Težko je dihala, a je niso sprejeli v bolnišnico, ker ni dovolj bolna

Koronavirus v Španiji Profimedia
Pred prezasedeno bolnišnico v Madridu jo tolažijo njeni otroci.

Starejša ženska je bruhnila v jok, potem ko so jo zavrnili v bolnišnici v Madridu, ker "ni dovolj bolna", da bi jo sprejeli na zdravljenje zaradi okužbe z novim koronavirusom covid-19. Zavrnjena je bila le nekaj ur po tem, ko je zaradi koronavirusa umrl njen mož. 

BBC-jeve kamere so jo ujele pred bolnišnico, kjer jo poskušajo potolažiti njeni otroci, ki prav tako tvegajo, da bodo zboleli za novim koronavirusom. 

Koronavirus 168 več mrtvih Zdravje Zmanjkuje postelj, zdravniki prepuščeni grozljivim odločitvam

V mnogih bolnišnicah, kjer zdravijo bolnike s covid-19, v Italiji in Španiji primanjkuje postelj na oddelkih za intenzivno nego. V minulih dneh so od tod prihajala poročila, da se morajo zdravniki odločati, koga bodo sprejeli na intenzivno enoto in pogosto gre v tem primeru za odločitev za življenje ali smrt. 

Epidemija koronavirusa v Španiji je sicer poleg Italije najhujša v Evropi - samo v zadnjih 24 urah so zabeležili tisoč novih primerov. Skupno število okuženih v Španiji je 8744, umrlo je 297 ljudi. S 4665 primeri je Madrid najbolj prizadeto območje v Španiji. 

sveča 21-letnik Šport Prva smrtna žrtev koronavirusa v svetu športa

Podobno kot Slovenija je tudi Španija sprejela številne omejitvene ukrepe - ljudje lahko zapustijo svoje domove le, da nabavijo hrano ali zdravila, gredo v službo ali k zdravniku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Tarrisenta
    Tarrisenta 00:08 17.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com