Šport > Nogomet
33812 ogledov

Prva smrtna žrtev koronavirusa v svetu športa

Francisco Garcia Reševalni pas/Twitter
Poslovil se je komajda 21-letni Španec.

Koronavirus je v zadnjih tednih močno pretresel svet športa, ko so zaradi številnih okužb odpovedani praktično vsi športni dogodki, iz dneva v dan pa poslušamo o športnikih, ki so bili na testih pozitivni na famozni COVID-19.

Po novem pa imamo tudi prvo osebo iz nogometnega sveta, ki je tragično preminila zaradi omenjenega virusa. Pri komaj 21 letih se je poslovil mladi španski nogometni trener Francisco Garcia.

Garcio so pred nekaj dnevi prepeljali v bolnišnico zaradi simptomov koronavirusa. Tamkajšnji zdravniki pa so na veliko grozo ugotovili, da mladi nogometni trener ni zbolel zgolj za virusom, ki pri tej starostni skupini naj ne bi bil smrten, pač pa je imel tudi dosti težjo bolezen. Diagnosticirali so mu levkemijo.

Ta je močno vplivala na njegovo stanje ter onemogočila telesu borbo proti virusu. Po nekaj dneh v bolnišnici je tako mladi trener tragično preminil, zdravniki pa so primer pokomentirali, da bi Garcia z lahkoto prebolel virus, če le ne bi bolehal še za levkemijo.

Sveča Morali bi ga rešiti! Šport Med tekmo tragično preminil 22-letni nogometaš. Podrobnosti osupnejo!

"V nedeljo so me ob sedmih zjutraj poklicali iz bolnišnice. Rekli so, da je njegovo stanje stabilno, toda že čez eno uro... Ni zdržal. Telo mu je izčrpala levkemija, virus pa je vse skupaj poslabšal. Ne morem verjeti, da se je to zgodilo," je za novinarje izjavil predsednik kluba Atletico Portada Alte iz Malage, pri katerem je mlajše kategorije vodil tragično preminuli Garcia.

Španska liga je sicer zaradi epidemije koronavirusa odpovedala vse nogometne tekme do začetka aprila. V državi se je zaenkrat okužilo več kot 8.000 ljudi, medtem ko jih je po zadnjih podatkih preminilo 297.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice