Šport > Nogomet
1148 ogledov

Med tekmo tragično preminil 22-letni nogometaš. Podrobnosti osupnejo!

Chineme Martins Reševalni pas/Twitter
Nigerijski nogometaš je tragično preminil sredi tekme.

V nigerijski elitni nogometni ligi je v nedeljo prišlo do tragičnega dogodka. Na tekmi med Nasarawu Unitedom iz Lafije in Katsina Unitedom se je zgrudil igralec domače ekipe, 22-letni Chineme Martins, ki so ga po prvi pomoči na igrišču nezavestnega odpeljali v bolnišnico, kjer pa so ga kmalu zatem razglasili za mrtvega.

Chineme Martins | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nigerijska zveza je že apelirala na klube, da preden nadaljujejo s tekmami posodobijo svojo zdravniško opremo, ter napovedala, da bo preverjala, ali se bodo njihovih navodil, ki so tudi zapisani v licenčnih pravilih, klubi držali.

Kot eden razlogov za smrt mladega nogometaša se namreč navaja prav nesposobnost pri reševanju. Ob igrišču namreč niso imeli nobene potrebne opreme, obenem pa so nogometaša poizkusili v bolnišnico prepeljati z zastarelim vozilom, ki sploh ni hotelo vžgati. Ko so Martinsa končno uspeli spraviti do bolnišnice, mu ni bilo več pomoči. Uradno razlog smrti še ni znan, potrdila ga bo obdukcija, sumi pa se na odpoved srca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice