Šport > Nogomet
4237 ogledov

Nekdanji igralec Hajduka si je sodil sam, tragedija tudi v Angliji

Ivo Valentino Tomaš Reševalni pas/Twitter
Nekdanjega nogometaša Hajduka so 31. decembra našli mrtvega v njegovi hiši v Baški Vodi, medtem ko je Anglež preminil dan kasneje.

 Še ne 26-letni nekdanji nogometaš Hajduka Ivo Valentino Tomaš naj bi po poročanju hrvaških medijev na silvestrovo storil samomor.

Nekdanji veliki up Belih, ki bi šele 28. julija dopolnil 26 let, je svojo kariero začel pri Uraniji iz Baške Vode, katere član je ponovno postal letos. Kot velik talent se je zelo mlad preselil k splitskemu Hajduku, kjer je tudi zaigral na svojih prvih članskih tekmah.

Po svojem slovesu od Hajduka je nastopal še za Oldenburg, Jeddeloh, Essen in Babelsberg, preden se je poleti vrnil v svoj klub iz otroštva.

Tomaš se je sicer zelo mlad znašel v središču medijske pozornosti, saj je bil zaradi matere Nemke član nemške mlajše selekcije do 16 let, a se je kasneje odločil, da obleče kockasti dres ter brani barve hrvaške reprezentance do 19 let.

 

Novoletna tragedija v Angliji

Na novega leta dan pa je preminil 39-letni nekdanji angleški branilec Chris Barker, ki je svoja najlepša nogometna leta preživel v dresu Cardiff Cityja, kateremu je leta 2003 pomagal do preboja v drugo najmočnejšo angleško ligo (današnji Championship). Za seboj je pustil ženo in dve mladi hčerkici.

Vzrok smrti zaenkrat še ni potrjen, žalostno novico pa je preko Twitterja prva z javnostjo delila agencija, katera ga je zastopala tekom njegove 18-letne profesionalne kariere.

Nekateri angleški mediji ugibajo, da naj bi šlo za samomor, saj naj bi Barker trpel za depresijo.

Barker je v svoji karieri odigral več kot 600 ligaških tekem, branil pa je barve Barnsleya, Cardiff  Cityja, Stoke Cityja, Colchestera, QPR-a, Plymouth Argyla, Southend Uniteda, Aldershot Towna, Hereforda ter nazadnje Westo-super-Marea, kjer je leta 2017 končal kariero.

Največji vtis je pustil pri "Bluebirdsih" iz Cardiffa, za katere je nastopil na kar 177 tekmah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice