Šport > Nogomet
196 ogledov

Če ne bo nadaljevanja, bo Olimpija prvak?

NK Olimpija Ljubljana Profimedia
Krovna nogometna zveza, kateri poveljuje Aleksander Čeferin, bo svoje članice seznanila z načrti za prihodnost.

Evropska nogometna zveza Uefa bo v torek opravila videokonferenco z vsemi 55 članicami in se z njimi pogovorila o aktualnih temah. Predlagala bo, da se evropsko prvenstvo prestavi na december ali poletje 2021, hkrati pa naj bi nacionalnim zvezam priporočila, da v primeru dokončne odpovedi prvenstev za prvaka razglasijo vodilno ekipo ta čas.

Vodilni možje Uefe z Aleksandrom Čeferinom na čelu imajo dve možnosti glede evropskega prvenstva, ki bi se moralo v dvanajstih državah začeti 12. junija. Ena je prestavitev na december letos, druga pa na podoben termin kot letos, vendar leta 2021.

Ob tem bo nacionalnim zvezam priporočila, da v luči enakopravnosti za prvaka razglasijo ekipo, ki je bila v času prekinitve na prvem mestu. Seveda od predpostavki, da se prvenstvo ne bo nadaljevalo. Enako velja za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja oziroma v nižji ali višji rang tekmovanja.

Če bo to obveljalo, bo na primer v Sloveniji prvak Olimpija, v Italiji Juventus, v Španiji Barcelona, v Angliji Liverpool, v Nemčiji Bayern München, v Franciji PSG ...

Uefa je imela do zdaj v vsej svoji zgodovini le en tak primer; leta 1999, ko je bil predsednik Šved Lennart Johansson, je morala zaradi posredovanja Nata v Srbiji razglasiti prvaka. To je postal Partizan, ki je bil 12 krogov pred koncem na prvem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.