Svet
11956 ogledov

Iz Lombardije prihajajo dobre novice

Covid-19 v Italiji Epa
V Lombardiji se kažejo prvi znaki upočasnjevanja naraščanja okužb, a se poslabšuje stanje drugod po Italiji.

Predsednik Lombardije Attilio Fontana je danes sporočil, da se stanje v njihovi deželi počasi umirja, a je takoj za njim premier Giuseppe Conte opozoril, da se poslabšuje stanje v celotni Italiji.

Največ smrtnih žrtev doslej prav v Lombardiji

V gosto poseljeni italijanski deželi, kjer je tudi finančna prestolnica Milano, je za koronavirusno boleznijo doslej umrlo 1218 ljudi. Kar 205 od skupno 368 oseb, kolikor jih je s sobote na nedeljo umrlo v Italiji, je iz Lombardije.

A Fontana meni, da obstajajo razlogi za optimizem, saj podatki kažejo, da se virus zdaj širi počasneje kot pred nekaj dnevi. "Povečanje števila novih primerov ni tako dramatično, kot je bilo pred dvema ali tremi dnevi. Upajmo, da se trend obrača," je dejal. Ob tem je izrazil prepričanje, da se bodo začeli kazati rezultati omejitve gibanja ljudi.

Treba bo počakati, epidemija še ni dosegla vrhunca

Fontana je še dejal, da je treba počakati še tri do štiri dni, da bi videli, ali ima prav. "Edino sredstvo, ki nas bo pripeljalo do rešitve, je preprečitev nadaljnjega kroženja virusa," je poudaril.

Premier Conte je ob tem opozoril, da se poslabšuje stanje v Italiji kot celoti. "Znanstveniki trdijo, da epidemija še ni dosegla vrhunca, tedni pred nami bodo najbolj tvegani," je dejal.

Po zadnjih podatkih je v Italiji 27.980 okuženih, od tega 3233 je današnjih primerov. Zaradi koronavirusa je umrlo že 2158 ljudi, samo danes kar 349. 

Stanje pri nas je alarmantno

Po zadnjih informacijah je v Sloveniji 253 okuženih, a župan Šmarja pri Jelšah opozarja, da jih je le v njihovi občini najbrž precej več.

Strah je povsem običajen odziv na trenutne razmere. Preberite, kaj svetujejo psihologi.

Oglasila se je tudi soproga trenutnega premierja in pokazala, kakšno je stanje v bolnišnici, kjer dela.

Koronavirus je močno vplival na gospodarstvo, tudi na samozaposlene, a jih vlada ni vključila v svoje interventne ukrepe.

dezurni@zurnal24.si

Koronavirus v Italiji Koronavirus Zdravje Neverjeten posnetek: Tako pogosto se umivajo zdravniki, ki so v stiku z virusom nakupovalna košara Slovenija Tudi trgovine z živili omejujejo delovni čas, tako bodo odprte odslej
Komentarjev 1
  • titty 18:35 16.marec 2020.

    V Lombardiji je 14.649 positivnoh in 1.420 mrtvih. (ANSA).