Svet
10822 ogledov

Ujeli srbskega Ramba, pred tem ubil še trojico

Igor Vaclavić
1/6
Epa
V Španiji so po krvavem lovu, ki je na koncu terjal še tri življenja, ujeli izredno nevarnega srbskega morilca in žigola.

Norbert Feher iz Subotice je bil ujet v petek v zgodnjih jutranjih urah v dramatični akciji v španskem El Ventorillu, potem ko se je devet mesecev po Evropi izmikal policiji. A akcija je bila vse prej kot mirna, saj se je Feher silovito upiral. Pri tem je ubil dva pripadnika španske civilne garde ter še eno osebo. Ko so ga le ujeli, je imel na sebi tudi sam policijsko uniformo in tri pištole. Dve od njih sta pripadali ubitema policistoma. 

Španske oblasti so ga uspele izslediti na podlagi sodelovanja s policijami Srbije, Avstrije in Francije. Pri sebi je imel ponarejene italijanske in hrvaške dokumente. Ko so se policisti približali kmetiji, na kateri se je zadrževal, je Feher pričel streljati. Nato je uspel pobegniti s pick-upom, a se je kasneje zaletel, sledila je aretacija. 

1/6
Facebook

Med najbolj iskanimi osebami v Evropi je bil od aprila, ko je v Italiji, kjer se je predstavljal za Rusa Igorja Vaclavića, med poskusom ropa ubil lastnika nekega bara v italijanski Bologni. Ko sta ga teden dni kasneje v gozdu opazila čuvaj parka in policist, ter ga osumila krivolova, je ubil čuvaja, policista pa hudo ranil. Od takrat se je uspešno izmikal obsežnim iskalnim akcijam. Že prej so ga iskali zaradi umora iz leta 2015. 

Poleg policije so ga iskali tudi zasebni lovci na glave, saj je družina ene od žrtev razpisala nanj nagrado 50.000 evrov za "živega ali mrtvega", poroča srbski Kurir. 

Igor Vaclavić | Avtor: španska policija španska policija

Živel je kot Rambo

Da gre za izredno nevarnega človeka, dokazuje njegov psihološki profil. Po mnenju izvedencev gre za zelo dominantno, hladnokrvno in ljudomrzno osebnost, ki pa lahko na trenutke pokaže tudi svojo družabno in čustveno plat. Policija je odkrila, da je v španski Valenciji nekaj časa deloval kot ljubimec za ženske. Je zelo natreniran in spreten, za seboj naj bi imel trening v specialni enoti, govoril naj bi šest jezikov. Njegov nekdanji sojetnik je dejal, da je Feher vsak dan v celici naredil tisoč trebušnjakov. 

Tudi zato in ker se je zelo dobro znašel pri skrivanju po gozdovih, se ga je v italijanskih medijih prijel nadimek "Rambo."

Hkrati pa je redno objavljal fotografije na svojem Facebook profilu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • maresem 14:30 16.december 2017.

    To je samo reklama za nesposobno špansko policijo, ki ji je škoda svinca za to srbsko gamat.

  • Avatar čavez
    čavez 13:16 16.december 2017.

    Škoda da ni drek ki tlači to zemljo počistil ne pa nedolžne.