Svet
20062 ogledov

Noro: Toliko jih je, da potniku na vlaku lezejo po hlačah

Stenice Prtscr
Po Parizu še London.

Po napadu stenic v Parizu so te žuželke postale "vir skrbi" in velika grožnja londonskemu javnemu prometu. Londonski župan Sadiq Khan je dejal, da "sprejemajo ustrezne ukrepe", da preprečijo širjenje žuželk po mestu.

"To je resničen vir skrbi. Ljudje so zaskrbljeni zaradi napak v Parizu in zdaj iste žuželke povzročajo težave v Londonu," je povedal za spletno stran PoliticsJoe. "Prejšnji teden in ta konec tedna sem stopil v stik s TfL (upravljalec javnega prevoza). Delamo vse potrebne korake, da zagotovimo, da v Londonu ne bomo imeli teh težav. Redno čistimo podzemne železnice in mestne avtobuse."

"Pogovarjamo se tudi z Eurostarjem," je dodal, pri čemer je imel v mislih železniškega operaterja, ki povezuje London s Parizom prek predora pod Rokavskim prelivom. Eurostar je objavil, da se je začela "preventivna akcija odkrivanja" stenic.

"Varnost in dobro počutje naših strank in potnikov je bila vedno naša prioriteta. V celotnem omrežju Eurostar nismo opazili povečanja števila stenic na naših vlakih," je sporočilo vodstvo.

Mestni svet Lutona je opozoril, da je prejel številne klice potnikov o prisotnosti stenic v javnem prevozu. Ob tem ponujajo nasvete, kako se jih znebiti, še vedno pa je nepotrjena informacija, da so stenice opazili tudi na vlaku na progi London – Liverpool. V viralnem videu iz londonske podzemne železnice, ki si ga je ogledalo več kot 1,8 milijona krat, je mogoče videti drobne vsiljivce, ki potniku na vlaku lezejo po hlačah.

Posteljne stenice pogosto živijo v razpokah v pohištvu ali posteljnini in se lahko širijo prek oblačil ali prtljage.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Kmodri 12:40 11.oktober 2023.

    Saj bo kmalu na vrsti Slovenistan! Pri nas so v obliki turistov!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 11:22 11.oktober 2023.

    Willkommen, Willkommen.....

  • bobubob 10:48 11.oktober 2023.

    Evo, hrana prihodnosti - in to (zaenkrat še) zastonj! Ne potrebujemo več hladilnikov, štedilnikov, kuhinj, greš in ješ. Nimaš nič in si srečen. Kje ste, zarotniki, ki menite, da naša prihodnost ni rožnata! Še cepiš se s tem novim izpopolnjenim ...prikaži večm preparatom, pa še hoditi ne bo več treba, samo še ležati. Marsikdo pa bo celo kar zaspal, tako da bo njegov doktor, nekdaj migrant, lahko v polnosti užival tisti virtualni UTD in ploskal spominu na volilce, ki so se sami evtanazirali, da lahko on uživa.