Svet
8013 ogledov

Sredi Londona s hupanjem in zastavami slavijo napad Hamasa

Omrežje X
Londonska policija je okrepila patrulje zaradi ljudi s palestinskimi zastavami, ki so kar sredi ulice v avtomobilih s hupanjem in ploskanjem poveličevali napade Hamasa na Izrael.

Iz Scotland Yarda so sporočili, da so "seznanjeni s številnimi incidenti, vključno s tistimi, ki so bili objavljeni na družbenih medijih, v zvezi z napadi v Izraelu".

Metropolitanska policija je sporočila, da je povečala število policijskih patrulj v Londonu, potem, ko je prejela poročila o ljudeh, ki so očitno praznovali napad Hamasa na Izrael.  Vse, ki bi bili žrtve groženj, ali bi bili zaskrbljeni za svojo varnost, pozivajo, da se obrnejo na policijo.

"Zavedamo se, da lahko dogodki v Gazi in Izraelu v prihodnjih dneh privedejo do protestov," so dodali v izjavi. Scotland Yard je potrdil, da bodo naredili "ustrezen policijski načrt".

Videti je bilo kot zabava

To se je zgodilo po tem, ko je minister za priseljevanje Robert Jenrick pozval policijo k posredovanju. Objavil je tudi videoposnetek, ki ga je na družbenih medijih objavila britanska televizijska voditeljica Rachel Riley.

Riley je na družabnih omrežjih objavila: "Pravkar sem se v zahodnem Londonu peljala mimo dveh avtomobilov, v katerih so bili ljudje s palestinskimi zastavami, ki so plapolale iz vozila. V avtomobilih so proslavljali, kot da imajo zabavo. "Da ne bo pomote, to je nevaren in grozljiv čas za vse Jude po vsem svetu."

Kasneje je objavila videoposnetek, na katerem se vidi, da ljudje mahajo s palestinskimi zastavami, trobijo in ploskajo. "Ljudje so bili brutalno umorjeni, ugrabljeni in ljudje v Londonu plešejo," je še zapisala.

Jenrick je delil Rileyjevo objavo na X, prej znanem kot Twitter, in zapisal: "Ti ljudje poveličujejo teroristične dejavnosti Hamasa, prepovedane organizacije. V Združenem kraljestvu za to ni prostora. Verjamem, da bo policija zadevo vzela resno."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • Naklonsky 09:23 09.oktober 2023.

    Hamas NI Palestina. So pa palestinci podporniki teroristične organizacije, zato so si sami krivi za kazen, ki jih bo doletela zaradi podpore terorizmu!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 05:55 09.oktober 2023.

    Očitno v VS in ZN v teh 70 letih še niso doumeli, da je Izrael vsiljivec, terorist ki izvaja genocid in krade zemljo vsem na okoli ! Oni ustrahuje jo, raketirajo in pobijajo ljudi! A bi vi sprejeli da vam ...prikaži več na Dolenjskem razglasijo Romsko državo in pripeljejo vse Rome sveta v NM?

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 05:48 09.oktober 2023.

    Če jih Izraelci ne bi pregnali nasilno iz njihovih domov. bi ne tavali po Zemlji ! Imajo pa priložnost da pomagajo osvoboditi nazaj svoje ozemlje, ki jim ga je Anglija tiho dovolila vzet!