Svet
53035 ogledov

Nov prepir na znani hrvaški plaži: "Ne polagaj mi tega na brisačo!"

Ležalniki v mestu Baška Voda Ivo Cagalj / Pixsell
Na znani hrvaški plaži, ki je priljubljena tudi med slovenskimi dopustniki, v Baški vodi, se je eden od gostov plaže sprl zaradi ležalnika na plaži, ki je poletel v morje.

"Ne polagaj tega na moje stvari!", je eden od razjarjenih gostov, ki je izgubil živce, ker so na njegovo brisačo na plaži položili plačljiv ležalnik, vpil na koncesionarja. Slednji se ni dal motiti. Kot piše hrvaški Jutarnji list omenjena plaža slovi kot destinacija z največjim številom koncesijskih dovoljenj za postavitev ležalnikov in senčnikov.

Prav zato se na omenjeni plaži po pisanju hrvaškega medija pogosto dogajajo trenja in prerivanja med gosti, ki na plažo pridejo s svojimi brisačami in senčniki, in koncesionarji, ki želijo zase najboljša mesta ob plaži in izrivajo druge kopalce na stran. Zadnji incident je posnel bralec Jutarnjega lista, na njem pa je razjarjen gost, ki se ni strinjal, da na njegovo brisačo polagajo ležalnik. Gost ga je odvrgel v morje in poklical občinsko redarstvo.

baška voda hrvaška obala | Avtor: Profimedia Profimedia

Kdaj lahko koncesionar sploh postavi ležanik?

"Fotografiraj, fotografiraj, komunalni redar prihaja. Ne postavljaj stvari na moje stvari. Dobro sem te opozoril," se sliši na posnetku. Tudi koncesionar se ni dal in je položil ležalnik tik ob brisačo gosta.

Kaj se je zgodilo ob prihodu občinskega redarja, pri Jutarnjem listu ne navajajo, dodajajo pa, da tudi domačine zelo jezi, da je Baška Voda znana kot destinacija z največjim številom koncesijskih dovoljenj za postavitev ležalnikov in senčnikov, pogosto tudi v nasprotju s predpisi.

Lastniki koncesijskih dovolilnic namreč pogosto celotno plažo zasedejo z ležalniki, kar je v nasprotju s predpisi, po katerih morajo biti ležalniki postavljeni skupaj in šele takrat, ko potrošnik to zahteva in plača. Ostali del plaže mora biti na voljo gostom, ki ne želijo najeti ležalnikov.

dezurni@styria-media.si
Kot je že pisal Jutarnji list, je med lastniki koncesijskih soglasij kar nekaj družinskih članov in prijateljev občinskega župana Joška Roščića.
 

Komentarjev 11
  • Naklonsky 11:34 30.julij 2023.

    Vi in hrvaška plaža..

  • Boschtjan Zupanchich 22:59 29.julij 2023.

    A imate že S5 Pomanjkanje Novic ??? !!! ???

  • Idioti 12:02 29.julij 2023.

    Ponosno lahko povem , da sem letos svoj tošel zaprl za izvenpansionsko porabo in sem v 15 dneh zapravil samo 70 € za nas tri. Od mene oderuhom ni € ! Tist , ki pa rabi ležalnik pri vsem tem ...prikaži več pesku , pa ni glih sam svoj !