Svet
66 ogledov

Nova drama v Nemčiji: napadel mimoidoče, žensko ubil z mačeto

Napad v Nemčiji Facebook
Nova drama v Nemčiji. Moški je v mestecu Reutlingen blizu Stuttgarta z mačeto napadel mimoidoče. Ena ženska je mrtva, še dve osebi sta ranjeni.

Nemški policisti so potrdili, da so napadalca ujeli.

Nemški Bild piše, da je moški žensko, s katero se je sprl, z mačeto ubil v bližini prodajalne kebaba, še dve osebi pa naj bi ranil. Ženska, ki jo je ubil, naj bi bila po pisanju očividca noseča. Mnoge je zajela panika in so zbežali s kraja zločina. Očividec je za Bild dejal: "Storilec ni bil priseben." Napadalca naj bi z avtomobilom povozil moški, ki je želel ustaviti njegovo dejanje, policisti pa so napadalca vklenili.

Nemški mediji pišejo, da gre za 21-letnega prosilca za azil iz Sirije, ki naj bi bil policiji znan že od prej. Motiv napada še ni znan. Na spletu je zaokrožila fotografija napadalca, ki so ga obvladali policisiti in vklenili.

Že tretji napad v tednu dni

Münchenski napadalec David Ali Sonboly je s streli iz pištole ubil devet ljudi, nato pa sodil še sebi, na vlaku med krajema Ochsenfurt in Würzburg pa je moški s sekiro in nožem napadel potnike in huje ranil tri, lažje pa enega potnika. Napadalca so policisti med begom ustrelili.

Komentarjev 9
  • mb 10:23 25.julij 2016.

    še en intelektualec, ki je težave reseval na tradicionalen načinallah akbar

  • kurt 09:00 25.julij 2016.

    Psihični bolniki so novinarji, ki morajo tako pisati, kot jim narekujejo.

  • primoz.g 00:42 25.julij 2016.

    ne vem kaj dela Lufthansa, naj za nekaj dni pol flote zaposlijo in odpeljejo gospodo na rodno zemljo, ker očitno so falili destinacijo, oni bi bili v islamski republiki a se počuti vsak dan en od njih nekako utesnjen v ...prikaži več germaniji, naj jim izponijo željo ter jih peljejo nzaj na sveto zemljo, tam jih pač njihov GOSPOD bolj dojema in jemlje k sebi.