Svet
21 ogledov

"Nova generacija IS fanatikov, ki so še hujši"

Policijska akcija v Parizu EPA
Pred mesecem dni je francoska policija v Strasbourgu v veliki akciji razbila eno izmed terorističnih celic in v zapor poslala tri fanatike, ki naj bi pripravljali veliki teroristični napad v Franciji. Skrb vzbuja predvsem njihovo ozadje.

Vesti o prijetju domnevnih teroristov v Franciji niso nič novega, ta primer iz Strasbourga pa vendarle odmeva po vsej državi in vzbuja dodaten strah. Skrbi predvsem ozadje prijete trojice.

Eden je izredno priljubljeni pomočnik v eni izmed osnovnih šol, drugi večkrat pohvaljeni skladiščnik, tretji pa prodajalec sadja in zelenjave, ki so ga imeli ljudje v okolici izredno radi. Prijateljstvo negujejo še iz otroških dni. Otroštvo so preživeli mirno, sosedje so jih imeli radi, nihče od njih ni povzročal nikakršnih težav, so potrdili preiskovalci.

Še dan pred aretacijo jih gotovo nihče med znanci, sodelavci, starši otrok osnovne šole, ne bi povezoval z Islamsko državo. Med drugim so imeli tudi povsem stabilne službe, od večine Francozov niso izstopali po ničemer.

In ravno to najbolj skrbi preiskovalce, pišejo francoski mediji, ki dodajajo, da je pred francosko policijo izredno velik izziv, kako iz povprečja izluščiti to novo generacijo teroristov.

Skupinica je pripravljala napad nekje v Franciji, naročilo je prišlo bodisi iz Sirije ali Iraka, so potrdili na francoski policiji. Prejšnji teden je policija v Strasbourgu prijela še enega domnevnega terorista, ki naj bi imel nalogo napasti božični sejem na Elizejskih poljanah. 

Komentarjev 7
  • Marija Fortič 07:55 19.december 2016.

    In koliko je takih prikritih v Sloveniji? Samo čakajo na ukaz,kje in kako napasti. Mirni so še zato,ker jih še muftiji niso poslali na zločinske akcije.Pri nas jim je ugodno tu se skrivajo. Legalno je v Sloveniji že okoli 100 ...prikaži več tisoč muslimanov. So povsod in samo čakajo na akcijo. Ampak mi smo slepi in gluhi nič ne naredimo in vedno več jih je. Ko jih bo dovolj bo isto kot v drugih državah EU.

  • smuc 21:51 16.december 2016.

    Že dolgo govorim, da skoraj nobenemu musliju ne moreš zaupati, večina bi jih rada vidla, da smo mrtvi ali vsaj sužnji muslimanov. To je dejstvo in vedno delajo na tem, da bi se to zgodilo.In če ne moreš zaupati ...prikaži več tako vzglednim muslimanom kot so bili ti trije, kako lahko zaupamo vsem drugim. Še malo in se bo začelo klanje. Priporočal bi, da vese bližnje in dalnje sorodnke izženejo iz vsake države kjer se pregrešijo.

  • jozicamurn 15:26 16.december 2016.

    Veliko je takih recimo temu spečih agentov, ki bi nam trkali na vrata z nožem v primeru njihove "svete vojne". Imajo zelo močne položaje tudi v Sloveniji v večini firm in medijsko, se tukaj izobražujejo in živijo, zgledajo kot pravi ...prikaži več evropejci, potem pa se kar naenkrat gredo v Bosno poročiti po šeriatskem najbolj radikalnem vehabističnem pravu in propagirajo svoj islam v Sloveniji. Sramota, da takšne osebke sploh pustimo živeti v naši državi, saj so vsi potencialni teroristi. Pred nami se pa samo fejkajo in so zelo osladni.