Svet
6711 ogledov

Nova grozljivka na nebu, letalo pričakali rešilci

Qatar Airways
Nove poškodbe potnikov zaradi turbulence.

Zaradi turbulence na letu letala Qatar Airwaysiz Dohe v Dublin je bilo poškodovanih dvanajst ljudi. Boeing 787-9 Dreamliner je med letenjem nad Turčijo doživel hudo turbulenco, je zatem sporočil operater dublinskega letališča.

Po pristanku malo pred 13. uro po lokalnem času so let QR017 družbe Qatar Airways pričakale službe za nujno pomoč, vključno z letališko policijo in gasilci. Šest potnikov in šest članov posadke je poročalo o poškodbah, osem so jih prepeljali v bolnišnico, poroča BBC.

Turbulenca med obrokom

Irska televizijska hiša RTE, ki se sklicuje na potnike, ki so prispeli na letališče, je povedala, da je incident trajal manj kot 20 sekund in da se je zgodil med strežbo hrane in pijače.

"Ekipa letališča Dublin še naprej nudi popolno pomoč potnikom in letalskemu osebju na terenu," je dejal tiskovni predstavnik uprave letališča Dublin (DAA). Letališke operacije se nadaljujejo po načrtih, je dodal DAA, povratni let pa naj bi danes popoldne deloval kot običajno, "čeprav z zamudo".

Napovedali notranjo preiskavo

Qatar Airways je v izjavi za BBC dejal, da je "manjše število potnikov in članov posadke med letom utrpelo manjše poškodbe in so zdaj deležni zdravniške pomoči." "Zadeva je zdaj predmet notranje preiskave," so dodali.

Ta incident se je zgodil pet dni po smrti 73-letnega Britanca na letu v Singapur, ki je doživel izjemno turbulenco. Letalo letalske družbe Singapore Airlines iz Londona v Singapur je zasilno pristalo v Bangkoku.

Poškodovanih je več kot 100 ljudi, od tega jih je 20 na intenzivni negi, večinoma s poškodbami hrbtenice in glave. Izvršni direktor Singapore Airlines Goh Choon Phong se je opravičil za incident in izrazil "najgloblje opravičilo", singapurska vlada pa je napovedala temeljito preiskavo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 20:56 26.maj 2024.

    Kakšna preizkava neki. Putin je za vse kriv..