Svet
13500 ogledov

Nove podrobnosti. Med streljanjem opravil tri telefonske pogovore.

Strelski pohod Črna gora Profimedia
Kot poročajo črnogorski in srbski mediji, strelec, ki je v Cetinjah v petek zakrivil deset smrti, še šest ljudi je ranil, je med strelskim pohodom opravil tri telefonske pogovore.

Vuk Borilović je med svojim strelskim pohodom v petek trikrat telefoniral, je potrdila črnogorska policija. Potem ko je zverinsko pokončal Natašo Martinović in njena dva sinova, je hladnokrvno poklical njenega moža in mu sporočil, da je ubil njegovo družino. 

Druga dva telefonska pogovora za zdaj policija še ne razkriva, so pa mediji objavili, da naj bi v enem izmed treh klicev govoril z znancem, ki mu je povedal, da je hudo ranjen in da najverjetneje ne bo preživel. Policija imena tega znanca zaradi zaščite prič ne razkriva. Strelec naj bi mu tudi povedal, da je ubil več ljudi. To je bil njegov zadnji opravljen klic z mobilnega telefona. 

Prvega naj bi opravil preden je poklical moža ubite Martinovićeve, koga je poklical, policija ravno tako ne razkriva. Poudarja pa, da strelec pred tem ni kazal nasilnega obnašanja. V medijih so namreč zaokrožile informacije, da so v njegovem ožjem krogu opazili določene spremembe, zaradi katerih naj bi mu dogovorili pregled pri zdravniku, do katerega ni nikoli prišlo. 

Policija izpostavlja, da je nadvse pomembno, da se preprečijo še nadalnji konflikti med družinami v državi, kjer je ponekod še vedno prisotno krvno maščevanje. 

Črnogorski notranji minister Filip Adžić je na novinarsko vprašanje, ali meni, da bi lahko policija reagirala hitreje, odgovoril, da se mu zdi prezgodaj govoriti o tem. "V tem trenutku nikakor ne bi želel obremenjevati družin, ki trpijo in s katerimi sočustvujemo," je dejal in dodal, da je po njegovih informacijah policist, ki je poskušal ustaviti storilca, utrpel poškodbo glave in ramen.

Vlada Črne gore je v petek zvečer razglasila tridnevno žalovanje po vsej državi. 

Strelski pohod Črna gora cetinje Svet Sorodnikom črnogorskega strelca grozijo s krvnim maščevanjem Strelski pohod Črna gora Črna gora Svet Človek, ki je ustrelil masovnega morilca v Cetinjah, na begu. Zakaj? Strelski pohod Črna gora črna gora Svet Na dan prišle nove informacije o včerajšnjem strelskem pohodu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • radovednica 08:13 16.avgust 2022.

    Tako se to dela! Tako pač je in ne se slepit, teh ćefurjev je tudi sredi Ljubljane kot listja in trave, samo, da si vsi zatiskajo oči. Pojdite po Ljubljani, pa še kje, vsi "z nizkimi čeli", sredi dopoldneva, po ...prikaži več bifejih, prosti, so taspodnji in skoraj vsi oboroženi. Kaj pa naša "bobnasta" policija? Nič, še prsta pomoliti blizu ne upa.

  • Boschtjan Zupanchich 00:42 16.avgust 2022.

    Nasilni - Zlobni narodi so to , žal.