Svet
10181 ogledov

Nove podrobnosti o moškem, ki je dečka potisnil pod vlak

Frankfurt, železniška postaja Epa
Znanih je več podrobnosti o 40-letnem moškem, ki je v ponedeljek pod vlak potisnil osemletnega dečka in njegovo mamo.

Moški je obdolžen umora in dveh poskusov umora ter do nadaljnjega ostaja v priporu. 

Napadalec je v ponedeljek s perona pred bližajoči se hitri vlak porinil osemletnega dečka in njegovo mater. 40-letnica se je uspela rešiti, njen sin pa je v incidentu utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. S perona je pod vlak poskušal poriniti še eno osebo, a se ji je uspelo ujeti pred padcem na tire. Motiv za njegov ponedeljkov napad še ni znan.

Na dan je prišlo več podrobnosti o 40-letnem Eritrejcu, ki je od leta 2006 je živel v Švici, je poročen in ima tri otroke. Po navedbah policije iz švicarskega Züricha je bil letos na psihiatričnem zdravljenju. 

Frankfurt, železniška postaja Namerno Svet Šok: 8-letnik poškodbam podlegel, mama hudo poškodovana

Ni bil pod vplivom alkohola ali drog

Minuli teden je prišlo do nasilja v družini in je pobegnil iz države. Švicarski preiskovalci po lastnih navedbah doslej niso našli dokazov, da bi bil radikaliziran ali da bi imel teroristično ozadje.

Prav tako nemški preiskovalci nimajo dokazov, da bi bil moški v času napada pod vplivom alkohola ali drog. Rezultat prvega preizkusa alkoholiziranosti nemudoma po napadu je bil 0,0 promila.

Švicarske oblasti so zanj izdale priporni nalog. V Švici mu grozi obtožnica zaradi družinskega nasilja. V Švici naj bi domnevno grozil sosedi in lastni družini.

Grozil ženi, otrokom in sosedi

Pravoslavni kristjan naj bi vse do minulega četrtka neopazno živel v švicarskem kraju Wädenswil v bližini Züricha. Nato se je zgodil incident v družini, ki zadeva njegovo soprogo, njune otroke, stare leto dni ter tri in štiri leta, in sosedo, je razkril načelnik züriške policije Bruno Keller. Vseh pet je 40-letnik zaprl v stanovanje. Pred tem je sosedo napadel in ji grozil besedno ter z nožem, je dejal v Berlinu generalni direktor nemške policije Dietr Roman na skupni novinarski konferenci z nemškim notranjim ministrom Horstom Seehoferjem.

V Švico je leta 2006 prišel nezakonito in je nato zaprosil za azil. Dve leti kasneje so mu azil priznali. Po oceni švicarskih oblasti je bil "dobro integriran", je na današnjem srečanju z vodilnimi strokovnjaki za varnost dejal Seehofer.

Napadalec je bil do januarja letos zaposlen pri züriškem javnem potniškem prometu, nato je bil na bolniškem dopustu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • kapibara 08:26 31.julij 2019.

    Če so ožigosani z zmanjšano prištevnost, za kaj se prosto sprehajajo, ker so potencialni morilci.. ??!! - 5 let psiho zdravljenja, kartonček, da je bebo in se ga spusti med ljudi, koder ne odgovarja za svoja dejanja - BEDAKI !!

  • maresem 07:56 31.julij 2019.

    Vedno se najde olajševalna okoliščina za te pokvarjene in smrdljive kozojebce.

  • sam50 07:54 31.julij 2019.

    Je pa zanimivo,da za vsakega od teh morilcev najde stroka olajševalne okoliščine,zmanjšano prištevnost......