Svet
8271 ogledov

Nove podrobnosti strelskega pohoda. Začel je že doma

Karlov most, Praga
Moški je ubil deset ljudi, ranil jih je najmanj trideset.

Morilec iz Prage, ki je v masakru na filozofski fakulteti ubil 10 ljudi in jih po zadnjih podatkih ranil najmanj 30, je pred krvavo akcijo doma ubil očeta.

Po navedbah policijskega vira naj bi bil morilec iz Prage Čeh, študent zgodovine z duševnimi težavami. Očeta naj bi ubil doma, nato pa tja podstavil bombo domače izdelave, ki pa ni eksplodirala.

Potem je šel s pištolo v roki na fakulteto. Glede na dostopne slike in video posnetke naj bi šlo najverjetneje za avtomatsko puško. Morilec je že mrtev, o njegovi smerti se pojavljata dve vesti; ena govori, da ga je ubila policija, druga, da je storil samomor. 

Na spletu medtem krožijo posnetki dogajanja po prvih strelih. Na fotografijah s prizorišča incidenta je bilo videti, kako študentje zapuščajo stavbo z dvignjenimi rokami. 

Trg, na katerem je fakulteta, kjer je prišlo do streljanja, se nahaja v središču češke prestolnice in je od znamenitega Karlovega mostu oddaljen okoli 500 metrov.

Poziv javnosti

Notranji minister Vit Rakušan je za češko televizijo ČT potrdil, da je morilec mrtev in da grožnje več ni, sporočil je, da je morilca ubila policija. Kljub temu je minister pozval prebivalce, naj upoštevajo navodila pristojnih. 

Premier Petr Fiala je v luči tragičnih dogodkov odpovedal vse prej dogovorjene obveznosti, poroča britanski BBC.

Policija je širše območje trga Jana Palacha, kjer je fakulteta, zaprla in pozvala ljudi, naj se ne približujejo območju.

streljanje Bruselj Svet V streljanju v Bruslju ranjena asistentka evropskega poslanca streljanje v Las Vegasu Svet V strelskem pohodu na univerzi v Las Vegasu trije mrtvi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.