Svet
5334 ogledov

Nove podrobnosti umora savdskega novinarja

Jamal Khashoggi Epa
Objavljena fotografija vsebine kovčka.

Injekcije, škarje, elektrošokerji, defibrilatorji, komunikacijske naprave so bile najdene med prtljago savdske skupine mož, ki so bili poslani v Istanbul, da ubijejo novinarja Džamala Hašodžija, danes navaja turški časnik Sabah, ki je objavil rentgenske posnetke prtljage.

Objava fotografije je sledila dan zatem, ko je New York Times objavil vsebino audioposnetka, na katerem eden od storilcev Mutreb prek telefona sporoča neznani osebi na drugi strani, da naj pove "svojemu šefu", da je operacija končana.

Ime "šefa" ni znano, ameriške obveščevalne službe ocenjujejo, da gre za savdskega prestolonaslednika, princa Mohameda bin Salmana.

Jamal Khashoggi Predsednik Svet Šokiral s šalo o ubitem novinarju

Zadavljen, razkosan, raztopljen v kislini

Savdski novinar Džamal Hašodži, ki je živel v protovoljnem izgnanstvu v Združenih državah Amerike, je bil ubit 2. oktobra v prostorih veleposlaništva svoje države v istanbulu. Glede na trditve turškega tožilstva, ki se opirajo na preiskavo, je bil zadavljen in nato razkosan, najverjetneje so ostanke njegovega trupla razstopili v kislini.

Ankara navaja, da je operacijo izvedlo 15 ljudi, ki jih je poslala Savdska Arabija, Turčijo so zapustili še isti dan, ko so "operacijo" izvedli. Za umor Turčija bremeni "najvišje kroge savdske vlade", ki naj bi odredila umor.

Že v soboto so audioposnetek umora poslali v Washington, Rijad, Pariz, Berlin in London. "Posnetek je grozljiv. Še celo član savdske obveščevalne službe je bil šokiran, ko jo je poslušal. Komentiral je, da je ta, ki je izvedel umor, zagotovo na heroinu, češ da bi le nekdo, ki je drogiran, lahko storil kaj tako brutalnega."

Džamal Hašodži Brutalno Svet To so bile zadnje besede savdskega novinarja Jamal Khashoggi Grozljivo Svet So to storili s posmrtnimi ostanki novinarja?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • janko80 12:40 14.november 2018.

    No in kje je sedaj fotografija tistih moriskih pripomočkov?