Svet
3835 ogledov

Šokiral s šalo o ubitem novinarju

Miloš Zeman EPA
Češki predsednik je šokiral z izjemno neprimerno šalo.

Češki predsednik Miloš Zeman je po razkritem umoru savdskega novinarja Džamala Hašodžija javno izjavil, da ima rad novinarje in da jih bo morda "povabil na večerjo na savdsko veleposlaništvo".

Po izjavi se je znašel na udaru kritikov zaradi popolnoma neprimerne in neslane šale. Da gre za "nepremišljeno sramoto" je na Twitterju opozoril tudi češki predstavnik v Evropskem parlamentu Pavel Telička.

Umor novinarja Džamala Hašodžija Svet Svet Preobrat glede umora novinarja Hašodžija

Vodja konzervativne stranke TOP09 Jiri Pospišil je medtem komentiral, da predsedniku očitno ni sveta niti smrt nedolžne osebe.

Sin zapustil Savdsko Arabijo

Najstarejši sin umorjenega savdskega novinarja Džamala Hašodžija je medtem danes skupaj z družino zapustil Savdsko Arabijo, poroča STA. Potem ko je država odpravila prepoved potovanj, ki je veljala za Salaha Hašodžija, so se odpravili v Washington, je sporočila nevladna organizacija Human Rights Watch (HRW). Savdske oblasti tega niso komentirale.

Kot je znano, Rijad je tedne vztrajal, da je Hašodži 2. oktobra varno zapustil savdski konzulat v Istanbulu, kamor je odšel po dokumente za poroko. V soboto so nato priznali, da je bil 59-letnik ubit na konzulatu, a po nesreči v pretepu. Dan kasneje so potrdili, da je bil umorjen.

Danes pa je savdski državni tožilec šejk Saud al Mojeb potrdil, kar Turčija trdi skoraj od vsega začetka, in sicer da je bil novinar ubit v načrtovanem umoru.

Zeman sežig Predsednik Svet Sklical novinarsko konferenco in šokiral zbrane Mohamed bin Salman Sprenevedanje Svet Savdski princ prekinil molk: To je povedal o umoru novinarja Hašodžija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Annistasi
    Annistasi 00:53 26.oktober 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

  • micheal64 21:05 25.oktober 2018.

    Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilno podjetje, s katerim lahko dobite hitro posojilo, vsem zaupnim strankam nudimo vse vrste posojil z obrestno mero 3%, se obrnite na nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam sporočilo Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za ...prikaži več posojilo in ga vrnite. Polno ime ................. Država .................. Zahtevani znesek ...................... Trajanje ..........................