Svet
3131 ogledov

"Novinarja so ubili in ga razkosali"

Pogrešan savdski novinar Epa
Truške oblasti so prepričane, da so pogrešanega savdskega novinarja umorili v poslopju konzulata.

"Po tem, ko so ga v poslopju savdskega konzulata v Istanbulu ubili, so truplo pogrešanega novinarja Džamala Hašodžija," je za CNN povedal turški uradnik. Informacijo so objavili po preiskavi savdskega konzulata v Istanbulu. Turški obveševalci so že pred tednom dni trdili, da naj bi truplo prepeljali neznano kam. Na posnetkih naj bi opazili moške, ki so v urah po izginotju iz stavbe do kombija nosili zaboje.  

Savdski konzul je v torek zapustil Istanbul, le uro pred tem, ko so turške oblasti začele preiskavo njegove rezidence. Oblasti so pred tem v ponedeljek devet ur preiskovale stavbo konzulata, v torek pa so se odpravili še v konzulovo rezidenco. Pri tem naj bi preiskali tudi več vozil. 

Turške oblasti domnevajo, da je bil Hašodži umorjen 2. oktobra, po tem, ko je na konzulat prišel po dokumente, potrebne za poroko z zaročenko, državljanko Turčije. 

Ameriški mediji so poročali, da naj bi Rijad razmišljal o priznanju uboja novinarja, do česar naj bi prišlo med zasliševanjem. Uradno stališče Rijada je, da je Hašodži vstopil v prostore savdskega konzulata v Istanbulu in je prostore tudi zapustil. 

Turška policija je prepričana, da je skupina 15 moških, ki so posebej za to prispeli iz Rijada, ubila novinarja. Turški premier Recep Tayyip Erdogan je poudaril, da poteka intenzivna preiskava in da upa, da bodo lahko prišli do zaključkov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.