Svet
14024 ogledov

Novo glede grozljivke na Pagu

Oče, ki je na Pagu štiri otroke vrgel skozi okno facebook
Predstavnik paškega sodišča je danes podal izjavo glede razmer družine s Paga, kjer se je prejšnji teden dogajala družinska drama, ko je oče z blakona pometal svoje otroke.

Predstavnik Občinskega sodišča na Pagu Denis Klarendić je danes podal uradno izjavo, povezano z družino s Paga, kjer se je družinsko nasilje očitno dogajalo dlje časa. Že včeraj so hrvaški mediji objavili, da je v jeseni leta 2013 sodišče odprlo postopek za odvzem otrok staršema; najstarejše hčerke iz materinega prvega zakona in dve deklici iz njune skupne zveze.

Sodišče je postopek začelo dvakrat, a obakrat neuspešno. Kot je danes povedal predstavnik sodišča, je postopek odvzema otrok obakrat zaustavil pristojni Center za socialno delo iz Zadra.

"Sodišče je sprožilo postopek, v okviru katerega bi najsaterjši hčerko in še dve deklici začasno odvzelo staršem. Otroke naj bi predali Centru za socialno delo ali začasni skrbniški družini. Postopek je bil zaustavljen na predlog centra iz Zadra," je povedal predstavnik sodišča.

Dodal je, da si je sam ogledal dokumentacijo družine in da razlog za to, da je postopek ustavljen, ni naveden. Postopek je sodišče sicer sprožilo na predlog centra iz Zadra, ki je nato tudi poskrbel za njegovo zaustavitev.

Klarendić je na tiskovni konferenci povedal še, da sta bila starša na sodišču večkrat obsojena zaradi zanemarjanja otrok.

otrok nasilje Starša iz Paga Svet Kaj sta starša s Paga počela svoji najstarejši hčerki

Center se brani

Vodja Centra za socilano delo iz Zadra Vesna Burčul, za katero je pristojna hrvaška ministrica Nada Murganić že zahtevala zamenjavo, se je z odprtim pismom obrnila hrvaški javnosti.

V njem predvsem poudarja, da takšnega razpleta dogodkov nihče ni mogel predvideti.

Zloraba, otrok Grozljivo Svet V takšnem so živeli otroci na Pagu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Kristensa
    Kristensa 00:19 05.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • bojovi 00:01 05.marec 2019.

    Sodišče bi se moralo spraviti na socialno delo iz Zadra in jih kaznovati za to, kar so v preteklosti že 2x vrnili otroke tema dvema gnojema.