Svet
38425 ogledov

Novo o štirih Slovencih, ki so jih na Krku pretepli varnostniki

pretep
V preiskavi zaradi nasilja nad štirimi Slovenci, se je znašlo vsaj pet hrvaških državljanov, poroča hrvaški portal 24 sata, sinoči so tri od njih priprli.

Eden od gostov lokala je novinarjem 24 sata poslal video posnetek, ki je bil tako okruten, da so morali najbolj grozne dele izrezati. Na njih je razvidno, kako eden od mladeničev po pretepu z varnostniki leži v mlaki krvi, drugega slovenskega turista pa tako močno udari, da pade po tleh, a kljub temu nadaljuje s pretepanjem.

Tri osumljence od petih je hrvaška policija že prijela, dva še iščejo.

"Grozno je, kaj so jim naredili. Grdo so jih pretepli ... Enemu fantu so poškodovali glavo. Varnostniki bi morali zaščititi ljudi in po možnosti izgnati tiste, ki delajo nered, ne pa početi tega. Njihovi obrazi so bili deformirani zaradi udarcev, ki so jih prejeli. Tepli so jih tudi, ko so bili nezavestni. Upam, da bo za to odgovarjal," je video posnetek komentiral bralec, ki je video posnetek poslal novinarjem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:27 12.julij 2023.

    V hrvaškem časopisu je pisalo, da so bili v pretepu udeleženi srbski mladeniči z bivališčem v Sloveniji ! Pretep se je začel na podlagi nacionalne mržnje in gobezdanja ! Bodite novinarji bolj dosledni pri poročanju. Fantje so že prišli s težavami v lokal.

  • bobubob 19:19 10.julij 2023.

    Redarji, običajno izvežbani v kaki od borilnih veščin, imajo možnost uporabiti ravno pravšnjo mero sile, da ukrotijo peteline. Ampak kljub temu so le ljudje - očitno so jih naduteži sprovocirali do te mere, da mere za vunbacitelje ni bilo več. ...prikaži več Pravijo, da vrč hodi po vodo, dokler se ne razbije. Kdove, koliko miroljubnih so tile petelini v svojem življenju že uspešno pokljuvali, sedaj pa so pač srečali nekoga, ki jim je bil kos......

  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 13:13 10.julij 2023.

    Dobili so kar so iskali,žur je uspel