Svet
5046 ogledov

Rusi se ne držijo dogovora

Profimedia
Evakuacija civilistov je "iz varnostnih razlogov preložena", saj ruske sile še naprej obstreljujejo Mariupol in okolico.

Začetek evakuacije prebivalcev mesta Mariupol na jugu Ukrajine je zaradi večkratnih ruskih kršitev začasne prekinitve ognja preložen, so po poročanju agencij sporočile mestne oblasti. Evakuacija civilistov je "iz varnostnih razlogov preložena", saj ruske sile še naprej obstreljujejo Mariupol in okolico, so sporočili.

Rusko obrambno ministrstvo je danes odredilo začasno prekinitev napadov na mesti Mariupol in Volnovaha na jugu Ukrajine, da bi prebivalcem obeh obleganih mest omogočili evakuacijo. Humanitarni koridorji naj bi bili odprti med 9. in 14. uro.

"Zaradi dejstva, da ruska stran ne spoštuje premirja in nadaljuje z obstreljevanjem Mariupola in njegove okolice, ter iz varnostnih razlogov, je bil začetek evakuacije civilnega prebivalstva preložen," so sporočili na družbenih omrežjih.

Ukrajinske oblasti pričakujejo, da bo iz obleganega pristaniškega mesta Mariupol ob Azovskem morju pred rusko agresijo zbežalo 200.000 ljudi. Bližnje mesto Volnovaha pa naj bi zapustilo 15.000 ljudi.

Ruske sile so med obleganjem Mariupola prekinile dobavo elektrike, hrane, vode in ogrevanja v mesto. K vzpostavitvi humanitarnih koridorjev je pred začasno prekinitvijo ognja pozval župan Mariupola Vadim Bojčenko, ki je sporočil, da je mesto po večdnevnih "neusmiljenih" napadih pod "blokado" ruskih sil.

Po napovedi začasne prekinitve ognja in vzpostavitve humanitarnih koridorjev pa je nagovoril prebivalce mesta in jih zaradi stalnega in neusmiljenega obstreljevanja pozval k evakuaciji. "V pogojih nenehnega, neusmiljenega obstreljevanja s strani okupatorja ni druge izbire, kot da prebivalcem damo (...) možnost, da varno zapustijo Mariupol," je po poročanju britanskega BBC dejal Bojče

Komentarjev 55
  • Peggy_Reyes 09:54 06.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar Linstikka
    Linstikka 19:41 05.marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 2f09b277a6a1fc70eceac469241f575800c2e816 16:03 05.marec 2022.

    Danes sem bral tipa, ki ima ženo iz rusija. Pravi da tam vlada 100% demokracija, Teta od njegove žene je na volitvah morala obkrožiti putinčka in s telefonom slikati glasovnico, jo naslednji dan pokazati šefu. V kolikor ne bi, bi ...prikaži več bila ob službo. In potem se najde bolnik putin, ki javno razglaša svojo "80%" podporo. Vsekakor rajši napišem Drek z veliko začetnico kot putin, Človek je resno bolan in naj se že najde nekdo in naj mu pomaga, Rabi pomoč.