Svet
436 ogledov

Novo streljanje na ameriški šoli

Ameriška policija Profimedias
Ranjena naj bi bila dva učenca in en zaposlen na šoli, napadalec naj bi bil mrtev.

Na srednji šoli v kraju Perry v ameriški zvezni državi Iowa se je danes zgodil strelski napad, v katerem so bili ranjeni najmanj trije ljudje. Napadalec se je ob posredovanju policije ustrelil in kasneje zaradi poškodb umrl, več ranjenih pa zdravijo v bližnjih bolnišnicah, poročajo ameriški mediji.

V streljanju na srednji šoli Perry v istoimenskem mestecu v Iowi je bilo po besedah lokalnega šerifa ranjenih več ljudi. Strelec je po navedbah policije mrtev, oblasti pa so sporočile, da je območje okoli šole zavarovano, poroča ameriška televizija CNN.

Šerif Adam Infante je povedal tudi, da so strelca že identificirali, več podrobnosti pa ni želel izdati. Prav tako ni sporočil, koliko ljudi je bilo ranjenih in v kakšnem stanju so. Po poročanju ameriškega medija NBC sta bili ranjena dva učenca in en zaposleni na šoli.

Večino poškodovanih so prepeljali na zdravljenje v bolnišnice v Des Moines, prestolnico zvezne države Iowa, ki je od Perryja oddaljena kakih 50 kilometrov.

Današnji dan bi sicer moral biti prvi šolski dan novega semestra po novem letu, vendar se pouk po šerifovih besedah v času napada še ni začel. Tudi za petek so na šoli odpovedali vse dejavnosti v okviru pouka, bodo pa omogočili svetovalne storitve za vse, ki bi jih morda potrebovali, poroča CNN.

Na napad so se že odzvali tudi v Beli hiši. Tiskovna predstavnica Karine Jean-Pierre se je v izjavi zahvalila policistom, ki so se prvi odzvali na incident, in izrazila globoko obžalovanje vsem žrtvam "novega nesmiselnega strelskega napada". Ob tem je pozvala ameriški kongres, naj sprejme zakonodajo za bolj učinkovit boj proti nasilju z orožjem.

Nasilje z orožjem je v ZDA pogosto - število kosov strelnega orožja v državi je večje od števila prebivalcev, dosedanji poskusi uvajanja omejitev na tem področju pa so vedno naleteli na trden politični odpor, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Lani je bilo v ZDA skupno zabeleženih 656 strelskih napadov.

Avstrijska policija pištola Poglejte to! Svet Policistu zmaknil pištolo in začel streljati. Nove podrobnosti Pištola preverili smo Slovenija Kar 7690 Slovencev je zaprosilo za orožje, le toliko so jih zavrnili

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Gartner54 17:50 06.januar 2024.

    Lani je bilo v ZDA 656 strelskih napadov - in potem se najdejo kreteni v Sloveniji, ki bi želeli, da bi imeli tak zakon kot v ZDA in bi vsi imeli pravico do orožja... Glupe SDS ovce.

  • Ender3 00:05 05.januar 2024.

    Vse je zakonito in legalno bi zatrdil naš opozicijski voditelj..Orožje je za to, da se z njim brani razen, če....ga kdo uporabi kako drugače..