Svet
4965 ogledov

Policistu zmaknil pištolo in začel streljati. Nove podrobnosti

Avstrijska policija pištola Profimedia
Policijo so klicali zaradi družinskega nasilja.

Policija na Hrvaškem je objavila nove podrobnosti včerajšnjega streljanja v Šibeniku, do katerega je prišlo potem ko je moški med policijskim posredovanjem policistu iz torbice iztrgal pištolo in nenadzorovano začel streljati, poročajo hrvaški mediji. Kot navajajo, so policisti včeraj okoli 4. ure zjutraj na območju Šibenika ukrepali na podlagi prijave, da je moški fizično napadel žensko. Policisti so s prihodom na kraj našli 41-letnika in 21-letnico in začeli ugotavljati dejansko stanje. 

Med ukrepanjem policistov se je 41-letnik močno upiral, nato pa po podatkih policije policistu iz torbice vzel službeno pištolo in nenadzorovano izstrelil dva strela. K sreči v strelljanju ni bil nihče poškodovan.

Z zaključeno kriminalistično preiskavo je bilo ugotovljeno, da je osumljenec storil kaznivo dejanje prisile zoper uradno osebo, policista tere kaznivo dejanje ogrožanja življenja in premoženja s splošno nevarnim dejanjem ali sredstvom.

Zoper 21-letnico bo podan obdolžilni predlog zaradi storitve prekrška po 11. čl. 13. člena zakona o prekrških zoper javni red in mir zaradi prepiranja na javnem kraju. Zoper 41-letnika pa bo podan obdolžilni predlog zaradi storitve prekrška iz 17. čl. člena zakona o prekrških zoper javni red in mir, kamor spada tudi žaljenje in omalovaževanje policistov.

41-letni osumljenec je bil ob kazenski ovadbi na občinsko državno odvetništvo izročen pripornemu nadzorniku šibeniško-kninske policijske uprave.

razred učilnica tabla To je sledilo Svet Drama na šoli, grozil in streljal s plastično pištolo Pištola hrvaška Svet Tragedija pri sosedih: Policist naj bi po nesreči ustrelil svoje dekle

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 00:27 05.januar 2024.

    Policaj je bil omalovaževan, hehehe!

  • rd2dmk2 20:45 04.januar 2024.

    hm vi ki ste tolk za orožje. policaj ima metak v cevi. pa varovalo odpeto ..torej letos ko greste na dopust ne živcirat plave tam doli na jadranu, vročina, sonce, pištola kar sama od sebe poči.