Svet
2261 ogledov

Drama na šoli, grozil in streljal s plastično pištolo

razred učilnica tabla Profimedia
To ni osamljen primer, tovrstne grožnje se pri sosedih kar vrstijo.

V italijanskem Bariju je 17-letni dijak na šoli grozil s pištolo igračo, ki je za nepoznavalce za las podobna pravemu strelnemu orožju. Pri tem je s plastičnim metkom ustrelil profesorja, ki se je zaradi strahu počutil izjemno slabo. 

Kot poročajo italijanski mediji, profesor ni bil ranjen, a so mu grožnje in velik strah pustile zdravstvene posledice. Ravnateljica šole je že napovedala stroge ukrepe zoper 17-letnika.  

Kaznovan bo z najvišjimi kaznimi

V prihodnjih dneh se bo sestal šolski svet, da bi sprejel ukrepe proti dijaku, ki je odgovoren za dejanje. Ravnateljica šole Rosangela Colucci je poudarila, da bo "to, kar se je zgodilo, kaznovano z najvišjimi kaznimi, ki jih dovoljuje ministrstvo. Določene stvari se ne smejo nikoli zgoditi".

Na dogodek se je odzval tudi Davide Picci, koordinator študentskega gibanja iz Barija in dijak šole, kjer se je zgodil incident: "Globoko sem razočaran in močno obsojam to dejanje. V takih trenutkih je potrebna solidarnost, saj taka dejanja ne smejo ostati neopažena."

Lanskega marca je denimo v Firencah 15-letnik s pištolo igračo grozil profesorju matematike, češ da mu je dal preveč slabih ocen. Dijaki so incident snemali in ga objavili. Prav tako lani je 17-letnik profesorju prislonil pištolo igračo na glavo in ga ponižal pred celim razredom. Profesor je moral dvigniti roke v zrak in gledati v tla. Dijaka so izključili iz šole, prijavili so ga tudi za nasilje, grožnje in žalitve. 

Italijanska policija - fotografija je simbolična Tragično Svet Nanj je bil tako ponosen, da je o sinu pisal blog. V torek je ubil vso družino. policijska preiskava ob aretaciji Messina Denare Mafijski šef Svet Tri desetletja preživel na begu, zdaj končal tako

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • atamama 18:59 30.september 2023.

    Hahaha, Italija, tujina, kaj se pa dogaja v Sloveniji pa nič. V šolo prinesel pravo pištolo, mislim da na Dolenjskem. Pa so bili komentarji blokirani in na hitro so članki izginili. V zadnjih novicah na to temo je otrok, ki ...prikaži več je povedal učitelju dobil batine od očeta otroka, ki je prinesel pištolo...... Saj ne da bi bil šovinist ampak avtorju predlagam članek v katerem bo opisal epilog...., bo ''žuften'', kajne?

  • Kmodri 17:45 30.september 2023.

    Kazen mora biti tako kot za pravo orožje!