Svet
17379 ogledov

Novo v primeru Maddie: "Vsi vemo, kaj se je zgodilo z otrokom"

izginotje Madeleine Maddie McCann
1/6
Epa
Moški, pri katerem je nekaj časa delal trenutno glavni osumljenec za izginotje Madeleine McCann, trdi, da so vsi vedeli, kaj se je zgodilo deklici.

Tiziano Ilg je leta 2007 zaposlil Christiana Bruecknerja v svoji restavraciji le nekaj ednov po izginotju Madeleine McCann. Ilg je prek družbenih omrežij komentiral: "Čas je, da se neha iskati in si predstavljati stvari. Vsi vemo." 

Nemški preiskovalci so prepričani, da je bila Maddie kmalu po ugrabitvi umorjena. Hans Christian Wolters, vodja preiskave, je za Times povedal, da se je glavni osumljenec v spletni klepetalnici hvalil o tem, da je deklico ugrabil, zlorabil, mučil in ubil. Na vprašanje moškega, s katerim se je osumljenec pogovarjal, ali ga ne skrbi, da bi ga našli, je odgovoril: "Eh, če so dokazi uničeni ..." 

Nemški preiskovalci so na dokaze naleteli med preiskavo izginotja 5-letne Inge Gehricke. Bruecknerja povezujejo z izginotjem petih otrok. "Moje osebno mnenje je, da je deklico kmalu po ugrabitvi ubil," je dejal Wolters. "Menimo, da je osumljenec vpleten tudi v druge zločine na Portugalskem, verjetno pa tudi v Nemčiji." 

izginotje Madeleine Maddie McCann | Avtor: Epa Epa

Bodo odgovore dali satelitski posnetki?

Nemška policija pregleduje satelitske posnetke iz leta 2007 z območja, kjer je izginila Maddie. Na njih naj bi bil viden osumljenčev kombi. Španski kriminalist Heriberto Janosch Gonzalez, ki je odkril posnetke in jih posredoval nemškim kriminalistom, je prepričan, da gre za Bruecknerjev kombi. Na posnetkih je kombi parkiran v bližini hiše, kjer je Brueckner takrat stanoval. Upajo, da bodo lahko na podlagi posnetkov pridobili še več informacij o tem, kje se je takrat gibal. 

Na dan prihajajo nove podrobnosti iz Nemčeve preteklosti

Nekdanje Bruecknerjevo dekle trdi, da ji je večer pred Maddiejinim izginotjem dejal, da mora opraviti nekaj groznega v Praia da Luz. "To je nekaj, kar moram storiti in kar mi bo spremenilo življenje. Nekaj časa se ne bova videla," naj bi ji dejal. Ko so ga znanci spraševali o izginotju Maddie, naj bi jim dejal, naj ga o tem ne sprašujejo.  

Wolters je povedal tudi, da sodelovanje s portugalsko policijo ne poteka tako, kot bi si želeli. Težave nastajajo predvsem zato, ker se njihovi pogledi na to, kaj naj bi se maja 2007 zgodilo, razlikujejo. "Mislim, da portugalske oblasti še vedno mislijo, da so za izginotje krivi Maddiejini starši," je dejal Wolters. 

izginotje Madeleine Maddie McCann Svet Hrvat o izginotju Maddie: Ko sem videl fotografijo, sem se spomnil

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Avatar Bellionka
    Bellionka 00:52 12.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 19:33 11.junij 2020.

    krivi so starši, portugalski inšpektor je bil na tem, da jih zašije, ampak se mu je to od zgoraj preprečilo. vse ostalo je tralala

  • leonardo 10:54 11.junij 2020.

    Če so vsi vedeli, so vsi sokrivci. Torej v arest vsi tisti, ki so vedeli!