Svet
10590 ogledov

Novo v primeru tragedije na Pagu

hrvaška policija
Po družinski tragediji na Pagu stanje najhuje poškodovane deklice stabilno.

Po četrtkovi družinski tragediji na Pagu, kjer je moški vrgel čez balkon svoje štiri otroke, je stanje najhuje poškodovane deklice, ki se zdravi v pediatrični kliniki v Zagrebu, stabilno. Ostali trije otroci, ki so na zdravljenju v zadrski bolnišnici, po navedbah zdravnikov okrevajo v skladu s pričakovanji, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zloraba, otrok Pag Svet Skozi okno pometal štiri svoje otroke

Kot je danes povedal vodja enote intenzivne nege na pediatrični kliniki v Zagrebu Milivoj Novak, je stanje sedemletne deklice stabilno brez novih zapletov in poslabšanja. Dodal je, da so zdravniki optimistični, kar zadeva njeno okrevanje.

Deklico, ki je utrpela poškodbe glave in prsnega koša, so v četrtek zvečer prepeljali na zdravljenje v zagrebško pediatrično kliniko, potem ko so jo oskrbeli v bolnišnici v Zadru.

Okrevajo v skladu s pričakovanji

Ostali trije otroci, stari tri, pet in osem let, so na zdravljenju v zadrski bolnišnici. Namestnik direktorja zadrske bolnišnice Edi Karuc je za Hino potrdil, da okrevajo v skladu s pričakovanji. Pojasnil je, da sta petletna deklica in triletni deček na oddelku za otroško kirurgijo, njuno osemletno sestro pa bodo po petkovi operaciji danes popoldne predvidoma premestili z oddelka za intenzivno nego v skupno sobo k bratu in sestri.

Za nasilnega očeta, ki je otroke v četrtek zgodaj zjutraj drugega za drugim vrgel z balkona v prvem nadstropju družinske hiše, so v petek odredili 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče in teže kaznivega dejanja. Zadrska policija je 54-letnika ovadila zaradi štirikratnega poskusa umora. Grozi mu kazen med 15 in 40 let zapora.

Tiskovni predstavnik sodišča v Zadru Denis Klarendić pa je danes potrdil navedbe hrvaških medijev, da sta bila oba starša otrok septembra 2017 nepravnomočno obsojena na enoletno pogojno kazen s triletno preizkusno dobo zaradi zanemarjanja otrok. Ker se na odločitev nista pritožila, je novembra 2017 postala pravnomočna, še poroča Hina.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.