Svet
5 ogledov

Obama napadel McCaina

Obama se zna pošaliti tudi na svoj račun. Žurnal24 main
Demokratski senator Barack Obama je napadel republikanskega kandidata Johna McCaina, ker ta ni vedel točnega podatka o tem, koliko ameriških vojakov je v Iraku.

Ob tem se je Barack Obama ponorčeval iz svojih ušes in dejal, da so prevelika, da bi jih lahko kdajkoli upodobili na gori. Na novinarjevo vprašanje, ali si je sebe kdaj predstavljal vklesanega v goro, je odgovoril: "Mislim, da moja ušesa za to ne bi bila primerna." Goro je sicer pred tem obiskala tudi newyorška senatorka Hillary Clinton, ki na podobna vprašanja novinarjev ni želela odgovoriti.

Na gori Rushmore so izklesane podobe Georgea Washingtona, Theodora Roosevelta, Thomasa Jeffersona in Abrahama Lincolna. Obamo in Clintonovo v torek čakajo strankarske volitve v Južni Dakoti in Montani, sicer zadnje v državi, zaradi česar si je Obama v obeh zveznih državah poskušal zagotoviti dodatno podporo.

Obama napadel McCaina
Pred torkovimi volitvami je Obama nagovoril volilce v Južni Dakoti in Montani. V svojem govoru Hillary Clinton skoraj ni omenjal, je pa znova podžgal besedni dvoboj z republikanskim kandidatom Johnom McCainom, katerega je obtožil, da ne ve niti tega, koliko vojakov imajo v Iraku. McCain je namreč v torek dejal, da je v iraku toliko vojakov, kot jih je bilo takoj po koncu spopadov, a jih je po podatkih Pentagona kar 20.000 več.

"To je človek, ki meni, da bi jaz moral biti pametnejši," je povedal Obama. "A se moti. To ni res, in vsak, ki kandidira za predsednika, bi to moral vedeti."

McCain je medtem že dejal, da se ni zmotil. "Rekel sem, da se je število vojakov zmanjšalo. število je padlo za tri do pet brigad. Marinci so že odšli iz Iraka, ostali pa se bodo domov vrnili do julija. To je dejstvo, in to dejstvo sem tudi navedel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.