Svet
2103 ogledov

Obetajo se nove prepovedi kajenja v javnosti

Kajenje Profimedia
Avstrija je leta 2019 prepovedala kajenje v restavracijah, zdaj pa nameravajo protikadilsko zakonodajo zaostriti in prepovedati kajenje tudi na javnih površinah.

V Avstriji nameravajo s prihodnjim letom nameravajo zaostriti protikadilsko zakonodajo in prepoved kajenja razširiti na dodatne zunanje javne površine. Po novem bo predvidoma prepovedano kaditi med drugim v avtu, v katerem bodo otroci, na otroških igriščih ter rekreacijskih površinah za otroke in mladino, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kajenje v avtu pri nas Avto Takšna kazen vam grozi, če vas za volanom zalotijo s prižgano cigareto

Prepoved kajenja v restavracijah, ki velja od 1. novembra 2019, naj bi po načrtih ministra za zdravje Johannesa Raucha iz stranke Zelenih v Avstriji prihodnje leto razširili na dodatne zunanje javne površine. Po poročanju časnika Der Standard je sprememba zakona o zaščiti kadilcev in nekadilcev "v končnem usklajevanju". Načrte je potrdil tudi tiskovni predstavnik ministrstva za zdravje.

Kajenje v avtu Slovenija Slovenija Če kadite za volanom, morate prebrati tole ...

Iskali bodo široko podporo

V začetku prihodnjega leta naj bi tako pregledali novelo zakona, s katero bi kajenje prepovedali na otroških igriščih in rekreacijskih površinah za otroke in mladino ter v avtomobilih, v katerih so otroci. V prihodnje naj bi podobne omejitve uvedli tudi za uporabo nikotinskih vrečk, navaja APA.

Kajenje v avtu | Avtor: Profimedia Profimedia

blok Pod streho Pod streho Sosedu lahko prepoveste, da kadi na balkonu

O nadaljnjih preventivnih ukrepih, kot je prepoved kajenja v javnih stavbah in na drugih javnih mestih, je treba v družbi široko razpravljati, da bi našli potrebno podporo, so pojasnili na ministrstvu.

cigarete nov zakon Svet Rojeni po letu 2008 ne bodo nikoli mogli kupiti cigaret ali tobačnih izdelkov

Nova Zelandija je ravno ta teden potrdila zakon, v skladu s katerim bo za tiste, ki so rojeni 1. januarja 2009 ali pozneje, praktično nemogoče legalno kupiti cigarete v tej državi. O tovrstni splošni prepovedi prodaje cigaret od določenega leta rojstva v Avstriji trenutno še ne razpravljajo.
 

Komentarjev 12
  • Kmodri 18:27 19.december 2022.

    Pravilno!

  • Pierre 17:55 19.december 2022.

    Seveda pa bo Avstriji dovoljeno pobirati trošarino na tobak....

  • Avatar zoo
    zoo 15:25 19.december 2022.

    Alkohol je problem, alkohol!!!