Svet
5957 ogledov

Objavili črne številke, sprejeli najstrožje ukrepe

Švedska Epa
Prvič šest mesecev letošnjega leta je bil na Švedskem covid-19 tretji najpogostejši razlog umrljivosti.

Do konca junija je na Švedskem skupno umrlo 51.534 oseb, od tega 14 tisoč zaradi srčnih in žilnih bolezni, 11.600 zaradi malignih bolezni, 5.500 pa zaradi covid-19, je objavila tamkajšnja Nacionalna uprava za zdravstvo in socialno skrb. 

"Covid efekt se jasno vidi v statistiki. Povečal je umrljivost pri ženskah za 10 odstotkov, pri moških pa za 14 odstotkov v primerjavi s prvimi šestimi meseci leta 2019. Aprila je bil celo najpogostejši razlog smrti," je pojasnila Mona Heurgren, vodja oddelka za statistiko omenjene uprave. 

Dodala je, da je bila stopnja umrljivosti na sto tisoč prebivalcev do začetka novembra letošnjega leta najvišja od leta 2015 naprej. "Glede na to, da se novi koronavirus ponovno pospešeno širi in da število smrtnih žrtev še narašča, trenutno težko predvidevamo, kaj nas čaka do konca letošnjega leta," je dodala Heurgrenova. 

Doslej najstrožji ukrepi 

Zaradi pospešenega naraščanja širjenja virusa od konca oktobra naprej in porasta novih okužb do celo šest tisoč novih primerov dnevno, je švedski premier Stefan Löfven včeraj posegel po doslej najstrožjem ukrepu od začetka epidemije in omejil javna zborovanja na le osem ljudi. 

Doslej se je na športnih in kulturnih dogodkih lahko zbralo do 300 ljudi, na ostalih do 50. Omejevanje se vendarle ne nanaša na zaebna in poslovna zborovanja. Tudi restavracije, bari, telovadnice, kino dvorane in trgovski centri še naprej delujejo normalno, pri čemer stroka priporoča, da se ljudje takšnim mestom izogibajo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 21:58 21.november 2020.

    Hola, estoy feliz de anunciarle una verdadera compañía de préstamos de la que puede obtener un préstamo rápido, ofrecemos todo tipo de préstamos a nuestros clientes de confianza con una tasa de interés del 3%, contáctenos si necesita un préstamo. ...prikaži več Envíenos un correo electrónicos:Michealbensonloanagency@gmail.com,contacto@Michealbensonagency.com Formulario de solicitud de préstamo y devuélvalo,Visita nuestro sitio web:https://michealbensonagency.com/,Whatsapp:+593962046134. Nombre completo .....

  • Marcelko 18:36 17.november 2020.

    Res je, gripa jih je hudo prizadela, kot pri nas. Čudno, da ste objavili še ostala 3x večja obolenja, pa ni zaradi njih nobene epidemije kaj šele pandemije. Vsaka laž, ki se jo nabija v eno, postane resnica, seveda ne ...prikaži veče pri vseh. Eni se tega dobro zavedamo, mafija globalistična. Ne bo vam uspelo!

  • kapibara1 18:18 17.november 2020.

    Dejstvo je da se Švedi držijo že samo priporočil vlade.. Mi smo pa žal na Blakanu, s PRE-ogromno balkancev..