Svet
2360 ogledov

Objavljala negativne komentarje bolnemu otroku

Hope for Anna Facebook
Ženska se bo morala zaradi svojih dejanj zagovarjati.

Ameriška policija je zaradi vznemirjanja bolne deklice in njene mame. prijela žensko z Long Islanda  26-letno Kristo Sewell je policija iz New Yorka obtožila vznemirjanja, preganjanja in zločina iz sovraštva.

Po poročanju policije je grozila deklici Anni, ki je bila leta 2017 rojena z redko boleznijo latinskega imena harlequin ichthyosis, zaradi katerega je videti kot da je utrpela hude opekline.

Njena mama Jeannie Riley je informacije glede hčerke in njenega zdravljenja objavljala na Facebooku in Instagramu - kot je sama poudarila - zaradi osveščanja in v izobraževalne namene širšega kroga ljudi glede te redke bolezni.

V nekaj mesecih je prejela več negativnih komentarjev Sewellove, ki je med drugim mami in deklici večkrat tudi grozila. Pri tem je stopila korak naprej in grozilna pisma pošiljala tudi na domači naslov družine.

Mama obolele deklice je za ameriške medije po prijetju Sewellove povedala, da se je zavedala možnosti negativnih komentarjev, a da česa takšnega ni pričakovala niti v snu. Poudarila je, da takšnih besed in groženj ne bi smela prejeti nobena mama.

Motivi obtožene za zdaj niso znani, na sodišču bo svoja dejanja morala zagovarjati v torek.

Kris ZDA Slovenija Krisu prestavili prvi pregled

laptop računalnik | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.