Svet
599 ogledov

Obsežne preiskave v Nemčiji, povezava z napadom na Dunaju

Nemška policija EPA
Nemška policija je danes zjutraj opravila več hišnih preiskav objektov, ki jih povezujejo z osebami islamske skupnosti.

Osebe, ki jih preiskuje nemška policija, so vzdrževale kontakte z napadalcem na Dunaju, je potrdil Zvezni urad za boj proti kriminalu. "Trenutno opravljamo preiskave v stanovanjih in poslovnih prostorih v Kasslu, Osnabruecku in Pinnenbergu." 

V sporočilu so navedli še, da osebe, ki jih preiskujejo, ne sumijo za sodelovanje v napadu na Dunaju. "Z napadalcem so vendarle bili v stiku. Cilj današnjih preiskav je zagotovitev dokaznega materiala." 

Policija preiskuje štiri pripadnike islamske skupnosti v Nemčiji, s katerimi je bil napadalec z Dunaja več mesecev v kontaktih. Z dvema se je poleti osebno sestal na Dunaju, z dvema pa je imel kontakte preko spleta. 

Da je bil dunajski napadalec v kontaktu z nemškimi državljani, je včeraj potrdil že nemški notranji minister Horst Seehofer, po besedah avstrijskega notranjega ministra Karla Nehammerja, pa je imel atentator z Dunaja, ki je v ponedeljek ubil štiri, poškodoval pa več kot 20 ljudi, kontakte tudi s pripadniki islamske skupnosti v Švici. 

Starši iz Makedonije Svet Znano družinsko ozadje napadalca na Dunaju Policijska vozila Terorizem Slovenija Zaradi napada na Dunaju na terenu tudi slovenski policisti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • munja 13:58 06.november 2020.

    Še vedno preveč "ujčkajo" te teroriste in vse prišleke, ki izvajajo nasilje po vsej Evropi. Takojšnji izgon za vedno, bi bil najbolj učinkovit in to čimprej, že včeraj!!

  • lulibuc 12:59 06.november 2020.

    To je pohvalno. Kdaj bo pa obsežna preizkava proti vakcina manu in ostali covid globalni mafiji?