Svet
27030 ogledov

Obveščevalci: Putin vse bolj paranoičen glede zdravja

Vladimir Putin Profimedia
Spremembe pri Putinu naj bi zaznavali že nekaj let.

Zahodne obveščevalne službe verjamejo, da se je osebnost b v zadnjih petih letih drastično spremenila, Putin pa nakazuje vse večjo in očitno paranojo glede svojega zdravstvenega stanja, piše Guardian. 

Čeprav so karakterne spremembe očitne, dodajajo dobro obveščeni viri, pa ni znan konkreten razlog. Možna pojasnila so rak, ki se v javnosti vse glasneje spominja vse od začetka ruskega posredovanja v Ukrajini, nekateri dodajajo celo Parkinsonovo bolezen, demenco ali uporabo steroidov za zdravljenje nekega drugega bolezenskega stanja. 

"Velik dokaz za to, da je Putin zaskrbljen za svoje zdravje so njegove velike skrbi glede koronavirusa," navaja izvor obveščevalnih služb, pri čemer qomenja tudi Putinovo dosledno izvajanje socialne distance. Poleg tega Putin naj Putin v zadnjih mesecih ne bi nikoli poskušal hrane na uradnih banketih, bal naj bi se zastrupitve. 

Glede Putinovega zdravja ugibajo tako nekateri ruski viri kot zunanje obveščevalne agencije. Trdnih dokazov, ki bi podprli katerokoli od teorij, ni. Verjame se le, da se je Putin trikrat cepil zoper covid-19. 

V kratkem nova pogajanja

Bolj kot za Putinovo zdravje se svet boji njegovih morebitnih odločitev v Ukrajini. Ta si sicer prek posrednic Izraela in Turčije prizadeva za pripravo novih pogajanj z Rusijo. Kot je danes na ukrajinski televiziji še dejal vodja kabineta ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak, z obema državama usklajujejo kraj in okvir za pogajanja, poroča agencija Reuters.

"Ko bo to usklajeno, bo prišlo do srečanja. Menim, da nam ne bo vzelo veliko časa, da pridemo do tega," je dodal Podoljak. Že pred tem je po navedbah italijanske tiskovne agencije Ansa napovedal, da bi se lahko pogajalci na četrtem krogu pogajanj sestali v ponedeljek ali torek.

Podoljak je poleg tega po navedbah ruske tiskovne agencije Tass dejal, da pogajalci pripravljajo pravni okvir za glavna vprašanja. Pri tem v pogovoru za ruski Kommersant ni izključil možnosti, da bi pri podpisu morebitnega dokumenta sodelovale tretje strani, ki so "posredno ali neposredno" vpletene v dogajanje v Ukrajini.

Tudi član ruske pogajalske delegacije Leonid Slucki je danes za rusko televizijo RT dejal, da bi lahko delegaciji dosegli dogovor in morda celo podpisali skupen dokument. "Če primerjamo stališča obeh delegacij na samem začetku pogajanj in danes, vidimo občuten napredek (...) Osebno pričakujem, da bi se lahko ta napredek v nekaj dneh razvil v skupno stališče in da bi lahko podpisali nekatere dokumente," je dodal po navedbah Tassa.

Ukrajina Ukrajina Svet Ubili ameriškega novinarja. To so podrobnosti. Vojna v Ukrajini Vojna Svet "Še en teroristični napad na mir in varnost v bližini meje EU"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Avatar Leon
    Leon 07:58 14.marec 2022.

    Slovenci imamo svojega Putina ....Hvala za rože.

  • PaPajapopi 07:54 14.marec 2022.

    https://www.youtube.com/watch?v=k_h_CdyM49I

  • LukaMB 21:56 13.marec 2022.

    Putin bo preživel in fukal globaliste še nekaj časa.