Svet
55 ogledov

Oče pogrešanega: Čakali so kot živina v klavnici

Reševalci, plaz, Italija, hotel EPA
Oče Stefana Feniella, enega od ljudi, ki jih še pogrešajo, po tem ko je plaz zasul hotel Rigopiano v Italiji, trdi, da so bile žrtve ubite, pogrešani pa zadržani proti svoji volji.

"Ubili so jih. Tisti, ki še čakajo na rešitev, pa so zadržani proti svoji volji, saj so želeli zapustiti hotel. Imeli so pripravljene kovčke in so ob kaminu čakali na odhod. Čakali so kot živina v klavnici," je dejal skrušeni oče. Še vedno čaka na novice o svojem sinu, za nesrečo pa krivi oblasti. 

Vse, kar mu je v tem trenutku ostalo, je avdio sporočilo sina. "Slišimo se, ko bomo odšli v spa. Povsod je polno snega. Močno sneži, ampak ta panda je odlična. Prišli smo brez verig," je zadnje sporočilo, ki ga je oče prejel od sina. Oče je sinu rekel, naj bo previden in naj se ima lepo.

Stefano je v Rigopiano odšel z dekletom, da bi proslavila rojstni dan. Njegovo dekle so rešili, on pa je še vedno ujet v hotelu. 

Čas neusmiljeno teče

Po poročanju Tgcom24, sorodniki pogrešanih v bolnišnici v Pescari čakajo na nove informacije. Čas neusmiljeno teče in upanja, da bodo izpod snega potegnili še kakšnega morebitnega preživelega je vedno manj. 

Izpod plazu so rešili enajst preživelih. Število mrtvih se je povzpelo na dvanajst, 17 ljudi še pogrešajo. Desetletni deček Edoardo, ki so ga iz sobe za biljard uspeli izvleci živega, je bil pod snegom ujet 60 ur. "Bil sem sam še z dvema otrokoma in slišal sem žensko, ki je jokala in klicala na pomoč. Tedaj sem mislil na svojo mamo," je povedal. Edoardo še ne ve, da sta njegova starša med žrtvami plazu. 

Nekaj ur pred plazom poslali pošto

"Želimo vas obvestiti, da je situacija zaradi zadnjih dogodkov postala zaskrbljujoča," je v elektronski pošti oblastem napisal Bruno di Tommaso, uslužbenec hotela. Obvestil jih je, da je na njihovem območju veliko snega, so polno zasedeni, generator pa bi po predvidevanjih moral zdržati do naslednjega jutra. Dodal je, da čakajo na dostavo in da telefoni ne delajo. Ob tem je izpostavil dejstvo, da so gosti zaradi potresa vznemirjeni in da razmišljajo, da bi noč preživeli v avtomobilih. Nekaj ur za tem je plaz zasul hotel

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • RM 18:27 24.januar 2017.

    Spremljam razprave in polemike tega dogajanja na Rai3..novinarji iščejo krivca za nastalo situacijo v vrstah med lokalnimi prebivalci,župani,gasilci ,reševalci. Tisti , " tam zgoraj" so pa brezmadežni.