Svet
7384 ogledov

Očeta je raztrgal medved

polarni medved Shutterstock
V severnih predelih Kanade je oče pred napadom polarnega medveda želel zaščititi hčerke, pri čemer je umrl.

31-letni Aaron Gibbons je hčerke v začetku julija odpeljal na otok Sentry Island, priljubljeno lovno in ribolovno območje na zahodni obali zaliva Hudson. Pot jim je nepričakovano prekrižal severni medved.

Hčerkam je kričal, naj zbežijo, sam pa se je postavil na pot med medvedom in njimi. Njegovega napaeda žal ni preživel, medtem ko so deklice ostale nepoškodovane. Ena izmed njih je preko radijske postaje poklicala na pomoč.

Lovci so kasneje našli medveda, ki je napadel družino, in ga ubili. Policisti, ki preiskujejo primer, so za lokalne medije povedali, da oče v času napada medveda ni bil oborožen, čeprav je na izlet prinesel puško.

Gibbonsova smrt je šokirala njegove someščane mesta Arviata, okrog deset kilometrov oddaljenega od mesta napada. "Grozno žalostno. Mala skupnost smo, takšne tragedije se nas vse dotaknejo," je povedal predstavnik mestne uprave John Main.

Prisotnost medveda na tem območju sicer ni nobena redkost; v lanskem letu je zabeleženih kar 380 srečanj. Čeprav so medvedi izgubili strah pred človekom, so napadi vendarle precej redki, zadnjega pred tem so zabeležili leta 2000.

Napad medvedke vznemirjujoče fotografije Slovenija Vznemirjujoče fotografije: Napad medvedke Hibridna medveda Vizita za živali Začetek konca polarnih medvedov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
Sorodne novice