Svet
39 ogledov

Od 80 okuženih umrlo 59 ljudi

Ebola Shutterstock
Epidemija mrzlice, ki razsaja v Gvineji, se lahko razširi v sosednjo Sierro Leone.

Od začetka februarja se je na jugu afriške države Gvineja razširila virusna hemoragična mrzlica, znana tudi kot ebola, je potrdil laboratorij v Lyonu v Franciji. Do zdaj je bila usodna za 59 ljudi od 80 obolelih. Gre za eno od najnevarnejših in visoko nalezljivih bolezni, ki je lahko usodna za do 90 odstotkov okuženih, piše Al Jazeera. 

Nevarnost širjenja


Svetovna zdravstvena organizacija opozarja na nevarnost, da bi se virus razširil. O podobnih simptomih namreč že poročajo z območja Sierre Leone ob meji z Gvinejo, kjer so včeraj preiskovali smrt 14-letnega dečka, ki je kazal simptome virusa. Ebola izbruhne najpogosteje v odmaknjenih vaseh osrednje in zahodne Afrike, v bližini deževnih gozdov. Prenaša se z osebnim stikom, cepiva ali zdravila pa še ni.

Pomoč iz Evrope

Mednarodna organizacija Zdravniki brez meja iz Belgije in Francije je v Gvinejo poslala 33 ton zdravil in nekaj zdravnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.