Svet
47779 ogledov

Odslej bodite pozorni na to potezo v McDonaldsu

McDonalds
Skrita tehnika, ki naj bi jo svoje zaposlene v McDonaldsu učili glede polnjenja krompirčka.

Med debato o spornih praksah delodajalcev je nekdanji zaposleni pri McDonaldsu na omrežju Reddit priznal, kako pri verigi s hitro hrano vplivajo na količino krompirčka, ki jo odmerjajo strankam. 

Tako naj bi predpostavljeni od njega zahtevali, da, ko prime v roke kartonček, tega nekoliko stisne in mu s tem zmanjša prostornino. Zaradi tega gre vanj manj ocvrtega krompirčka, kot bi ga šlo sicer, s tem pa ob vsej ogromni količini krompirčka, ki ga restavracije postrežejo vsak dan, na dolgi rok lahko restavraciji veliko prihrani.

"V vsem času sem imel samo eno stranko, ki se je pritožila. Ves svoj krompirček je usul ven in ga nato znova stresel v karton. Ta je bil sedaj na pol prazen. Moral sem mu ga dodatno napolniti. Bil sem zelo v zadregi. Od takrat je minilo že sedem let, pa še danes vidim izraz na njegovem obrazu."

McDonalds Zdravje Končno razvozlana skrivnost okusne omake

Da je ta praksa v široki uporabi, je potrdil drug uporabnik Reddita, ki trdi, da je bil odgovoren za nabavo surovin pri McDonaldsu. Ob tem je pojasnil, da McDonalds prav s krompirčkom ustvarja ogromne marže, saj je sama surovina - narezan krompir, količinsko "smešno" poceni. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 9
  • alojzr 10:13 29.oktober 2017.

    Pa pazite, da vam mehurčkov iz kokakole ne ukradejo.

  • McClain 09:48 29.oktober 2017.

    verjetno ja, marsi kje imajo free refill pijač, 3x si jo lahko naliješ za isti denar, zdaj bodo pa na treh rezinah krompirja ustvarjali dobiček? Še ena v vrsti anti ameriške propagande. Vedno več restavracij imajo, vedno lepše in boljše ...prikaži več so, ena najboljših in najcenejših kav v Sloveniji, zadnja garnitura sendvičev po 4,9 evra na nivoju ostalih hamburger specialistov za 10 evrov. Na MB vzhod delajo 24 ur/dan tak promet ki ga Petrol ni znal na vseh svoji postojankah po Sloveniji skupaj v enemtednu

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 06:54 29.oktober 2017.

    najbolj sem pozoren na mcdonalds ,da niti ne stopim v njega oz.ga tudi pogledam ne,obupno zanič hrano imajo,en kup konzervansov in ojačevalcev okusa ima meso